У суді над Луценком - конфлікт. Дружина Луценка пішла в сльозах із зали

19 вересня 10:00

Дружина екс-голови МВС Юрія Луценка, його захисник Ірина Луценко спересердя, обурюючись на позицію прокуратури, про нібито надання медичної допомоги Ю.Луценку, покинула залу судових засідань.

 

Після того, як головуючий на процесі суддя Сергій Вовк зачитав постанову про відхилення клопотання про зміну запобіжного заходу для Ю.Луценка, адвокат екс-міністра Олексій Баганець попросив суд винести окрему ухвалу у зв'язку з порушенням права на забезпечення охорони здоров'я з боку пенітенціарної служби та СІЗО, де міститься Ю.Луценко.

Прокуратура виступила проти винесення такої ухвали, що викликало обурення у Ю.Луценка та його дружини.

"Зінченко ... (прокурор Антон Зінченко - ред.) зрештою, якщо не можеш говорити правду - сядь і замовкни ... Ваша честь, видаліть мене з зали", - сказав Ю.Луценко.

І.Луценко відреагувала на це не менш емоційно, і звертаючись до головуючого, сказала: "Сергію Володимировичу, скажіть йому (прокурору - ред.), що він бреше. Це ж суцільна брехня ... Бог вас покарає".

Після цього дружина екс-міністра у сльозах залишила залу засідань.

Адвокат Ігор Фомін, також говорячи на підвищених тонах, звернув увагу на те, що Ю.Луценка не лікують, а обстежують:

"Якщо не можете звільнити Луценка, то хоча б зверніться до СІЗО, щоб вони його лікували. Змусити його лікувати, а не обстежити".

Ю.Луценко попросив суд звернути увагу керівництва СІЗО на стан його здоров'я і лікувати, а не обстежити.

"Я абсолютно переконаний, що вийду із в'язниці не за станом здоров'я, а через невинність. Де-юре справу я виграю, але для цього повинна бути фізична можливість ... я не прошу чогось неймовірного, нехай мені призначать лікаря, робіть, що хочете, тільки лікуйте. Мене не лікують, а лише мацають і запитують, як я себе почуваю. Якщо ні - то давайте припинимо ці розмови, і буде, як буде", - сказав він.

У даний час суд пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення з даного питання.

Екс-міністр виглядає нездоровим, втомленим, обличчя в нього змарніле.