У США ще один республіканець вибув з президентських перегонів

03 травня 07:05

Колишній спікер палати представників конгресу США Ньютон Гінгріч вийшов з боротьби за посаду президента США. Політик продовжить активну діяльність і надасть посильну підтримку своїм соратникам під час голосування до конгресу.

 

Член Республіканської партії, колишній спікер палати представників Ньютон Гінгріч офіційно оголосив про припинення виборчої кампанії у зв'язку з програшем на внутрішньопартійних праймеріз, де Гінгріч не зміг піднятися вище третього місця, у той час, як загалом у внутрішньопартійних перегонах брали участь чотири кандидати-республіканця.

«Сьогодні я припиняю кампанію, але це не означає, що я перестаю бути громадянином», - сказав Гінгріч.

Гінгріч після виходу з передвиборчих перегонів продовжить активну діяльність і, користуючись своїм впливом колишнього спікера, буде допомагати республіканцям боротися за конгрес, вибори в який пройдуть 6 листопада разом з президентськими.

Нагадаємо, 57-мі вибори американського лідера пройдуть в два етапи: 6 листопада і 17 грудня. В даний час своє бажання балотуватися підтвердили чинний глава держави, представник Демократичної партії Барак Обама, а також екс-губернатор штату Массачусетс Мітт Ромні і техаський конгресмен Рон Пол (обидва висунуті республіканцями). Ще вісім політиків зняли свої кандидатури з виборчих перегонів. !zn

Читайте також:

Ромні переміг на праймеріз у 5-ти штатах і зміцнив лідерство серед республіканців

Кандидата у президенти США на 1 квітня розіграв власний передвиборчий штаб (відео)

Через підслухану розмову з Медвєдєвим, Обаму звинуватили у зраді національних інтересів