У справі Луценка щодо отруєння Ющенка у серпні закінчується термін давності. Її можуть закрити

20 липня 07:51

Всі спроби побачити такий злочин як недбалість у справі Луценка є «спробою ГПУ замаскувати вигаданий ними злочин і все-таки не визнати фальсифікацію ними справи», переконаний Юрій Луценко. У серпні закінчуються терміни давності справи за цією статтею - суд має право її закрити.

 

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що зміною статті обвинувачення Генпрокуратура намагається уникнути визнання злочину у його діях у справі про стеження за водієм Сацюка. Про це він заявив після закінчення судового засідання.

"Це спроба прокуратури не помічати, що відсутня подія злочину. Справа в тому, що права Давиденка обмежив апеляційний суд, рішення якого ніким не скасоване по сьогоднішній день", - сказав Луценко.

"Підставою для цього рішення суду не були документи, які інкримінують Тарасенку, Павленову і Луценку. Документи, які ми підписали, не носять ніякого причинно-наслідкового зв'язку з рішенням апеляційного суду. Таким чином всі спроби побачити такий невеликий злочин як халатність є виключно спробою ГПУ замаскувати вигаданий ними злочин і все-таки не визнати фальсифікацію ними справи", - підкреслив Луценко.

- Генпрокуратура пом'якшила звинувачення для Луценка

Разом з тим його адвокат Олексій Баганець вважає, що це найкращий спосіб, який придумала ГПУ щоб вийти із ситуації.

За його словами, в серпні закінчуються терміни давності у цій справі за цією статтею.

"Це злочин невеликої тяжкості. За ним не передбачено покарання більше 2 років позбавлення волі, а термін давності - 3 роки. Тому 6 серпня закінчаться терміни давності. Якщо закінчаться терміни давності, то суд має право закрити справу через закінчення терміну давності", - заявив Баганець.

Як стало відомо, Генеральна прокуратура змінила обвинувачення для Луценка у суді за епізодом про стеження за водієм колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка. Генпрокуратура змінює формулювання і тепер звинувачує Луценка у «службовій недбалості». Стаття з цього злочину передбачає ув'язнення до 3 років. Колишня стаття звинувачення передбачала до 10 років ув'язнення. !zn

Читайте також:

У суді у справі Луценка оголосили перерву до 25 липня


Свідчення Луценка підтверджують його провину, - прокурор

Вирок Луценку можуть винести днями, - адвокат

Генсек НАТО просить випустити Тимошенко і Луценка

Євросуд визнав арешт Луценка незаконним