У справі Берлусконі хочуть допитати Джорджа Клуні і Кріштіану Роналду

23 листопада 17:48

Суд у Мілані погодився викликати відомого голлівудського актора Джорджа Клуні і знаменитого футболіста Кріштіану Роналду для надання свідчень у справі екс-прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі.

 

Як ухвалив у середу суд, зірка Голлівуду і півзахисник мадридського «Реала» допущені в число 78 свідків з боку захисту екс-глави уряду. Прокуратура в свою чергу збирається викликати у якості свідків 136 осіб.

У "справі Рубі" (за псевдонімом марокканської дівчини Карім ель-Маруге) С. Берлусконі звинувачується у користуванні послугами неповнолітніх дівчат за викликом, а також у зловживанні службовим становищем для приховування цих злочинів. Самій Рубі, за даними прокуратури та за її власними словами, на момент можливих побачень з італійським прем'єром не було 18 років. С. Берлусконі стверджує, що ніяких інтимних контактів з Карім у нього не було.

Рішення суду в Мілані, втім, не гарантує появи Д. Клуні, К. Роналду або інших свідків на процесі над С. Берлусконі. Відповідно до італійських законів, при відсутності бажання або можливості викликані в суд свідки можуть і не приходити на слухання. «У цьому випадку поліцейського ми за ними посилати не будемо», - зазначив один із клерків суду.