У Сирії урядові війська катують дітей, - ООН

28 березня 11:03

Дітям у Сирії стріляють по ногам, тримають в ув'язненні разом з дорослими у нелюдських умовах. Пораненим дітям відмовляють у медичній допомозі. Їх утримують або як заручників, або як джерело інформації.

 

Верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллай звинуватила владу Сирії у навмисному обранні урядовими військами дітей в якості мішеней.

«Сотні дітей затримані і зазнають тортур. Це жахливо», - заявила Піллай у середу в інтерв'ю британській телерадіокорпорації Бі-Бі-Сі.

«Дітям стріляють по ногам, їх тримають в ув'язненні разом з дорослими у нелюдських умовах. Пораненим дітям відмовляють у медичній допомозі, їх утримують або як заручників, або як джерело інформації», - підкреслила омбудсмен.

Вона переконана, що кожен, хто робить такі жахливі речі, повинен бути притягнутий до відповідальності.

Як вважає Піллай, сирійському президенту Башару Асаду «було б дуже легко зупинити подібні злочини щодо неповнолітніх і припинити вбивство мирного населення, якщо б він віддав відповідний наказ».

Вона вважає, що у РБ ООН є достатньо підстав, щоб передати сирійське питання до Міжнародного кримінального суду, а також, достатньо підстав, щоб висунути на адресу керівництва Сирії звинувачення у злочинах проти людяності.

Читайте також:

Сирія погодилася на план Кофі Аннана щодо врегулювання військового конфлікту

Amnesty International: Сирійська влада катує людей

Кортеж президента Сирії обстріляли повстанці

«Лікарі без кордонів» допомогли 115 ув'язненим у Лівії після тортур