У Сирії сформовано новий уряд: на ключових постах залишилися колишні міністри

23 червня 12:04

До нового уряду увійшли колишні голови Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ і Міністерства закордонних справ.

 

Президент Сирії Башар Асад сформував новий уряд, при цьому залишивши на ключових постах колишніх міністрів.

До нового уряду увійшли колишні голови Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ і Міністерства закордонних справ. Збереження колишнього статусу за міністром оборони Рауді Раджі розвіяло чутки про те, що він був убитий бойовиками, які намагаються повалити Асада.

У Сирії більше року не припиняються антиурядові протести. За даними ООН, загальне число жертв перевищило 12 тисяч осіб. Сирійська влада заявляє, що в зіткненнях з озброєною опозицією загинуло більше 2,5 тисячі військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів, проти яких діють добре озброєні бойовики. З квітня в країні, відповідно до плану Кофі Аннана, оголошено перемир'я, але сторони конфлікту регулярно повідомляють про нові зіткненнях і жертви.

За даними відомства ООН з координації гуманітарних питань, за останні три місяці число сирійців, які потребують допомоги, зросло на півмільйона. Найбільше їх - у провінціях Ідліб і Хомс, де відбуваються найбільш запеклі сутички між урядовими військами і збройною опозицією. !zn

Читайте також:

Росія почала підготовку до сирійської кампанії, - ЗМІ


Пілот сирійського винищувача дезертирував до Йорданії, Сирія вимагає повернути літак

Мирних громадян в Сирії вбивають терористи з інших країн, - радник Асада

Військові в Сирії «прикривають» танки дітьми, - ООН