У Росії завершилося голосування на президентських виборах

04 березня 17:02

Голосування на виборах за президента Російської Федерації завершилося. Перші підсумки очікуються найближчим часом.

 

У Росії завершилося голосування на президентських виборах. Останні виборчі дільниці закрилися о 21:00 за московським часом у Калінінградській області (у 19:00 за Києвом). Перші результати голосування будуть оголошені найближчим часом.

За попередніми даними, явка на виборах склала 56,3 відсотка. Найбільшу активність проявили жителі Чечні (94,89 відсотка) і Ямало-Ненецького автономного округу (85,29 відсотка). У низці регіонів явка перевищила 70 відсотків (наприклад, на Чукотці, в Тиві, Татарстані, Мордовії і в Тюменській області). Явка в Москві і Санкт-Петербурзі склала 49,11 і 50,4 відсотка відповідно.

За даними МВС Росії, в ході голосування були допущені окремі порушення, проте в цілому вибори пройшли в спокійній обстановці. Громадський рух «Ліга виборців» зі свого боку нарахував близько трьох тисяч порушень по всій Росії, а в ЦВК РФ отримали близько 100 повідомлень про порушення.

Вперше на президентських виборах у Росії всі виборчі дільниці були оснащені веб-камерами, з яких велася пряма трансляція голосування. Це було зроблено за дорученням прем'єр-міністра Росії і кандидата в президенти Володимира Путіна для боротьби з порушеннями і забезпечення прозорості процедури голосування.

Офіційні підсумки виборів будуть підведені не раніше 9:00 5 березня по Москві. !zn

Читайте також:

Глава Чечні на виборчій дільниці станцював лезгинку (відео)

За даними соцопитувань, Путіна оберуть уже в першому турі

На вулиці Москви вийдуть десятки тисяч прокремлівських активістів