У Росії вперше за півроку дозволили «День гніву»

05 жовтня 07:52

Московська влада вперше за півроку погодила проведення «Дня гніву», який відбудеться наступної середи, 12 жовтня, на Театральній площі в центрі столиці.

 

Як повідомило джерело у префектурі Центрального адміністративного округу міста, початок акції заплановано орієнтовно на 19:00 мск (18:00 за Києвом).

За інформацією оргкомітету «Дня гніву» і координатора Московської ради і руху «Лівий фронт» Сергія Удальцова, ввечері у вівторок, 4 жовтня, чиновники столичного уряду повідомили організаторам акції, що проведення мітингу дозволено владою.

«Зазначимо, що акція узгоджена вперше за останні півроку, що можна розцінювати як серйозний успіх москвичів. Всього протягом 2010-2011 років влада дев'ять разів відмовляла в узгодженні "Дня гніву", а самі акції розганяла міліція-поліція», - зазначили в оргкомітеті.

Учасники акції, яка пройде під гаслом «Пора міняти владу!», принесуть на площу «чорні мітки» (будь-який предмет чорного кольору) як символ недовіри громадян до політики, що проводиться владою.

Нагадаємо, у травні в Києві міліція не дозволила учасникам першого дня безстрокової акції «День гніву» встановити під Верховною Радою намети і, застосувавши силу, затримала декількох демонстрантів. Після цього Печерський районний суд Києва зобов'язав організатора акції протесту «День гніву» Олександра Данилюка сплатити штраф у розмірі 340 грн за порушення правил організації та проведення масових заходів.