У Росії вирішили посприяти входженню України в євразійську і православну цивілізацію

11 вересня 12:51

Однією з причин, через які слід підтримувати російську мову за кордоном, в РФ назвали можливість отримувати об'єктивну інформацію про Росію. Крім того, російська сторона визнає, що без України складніше буде вибудовувати і відновлювати євразійську або православну цивілізацію.

 

Федеральне агентство у справах Співдружності Незалежних Держав, співвітчизників, що проживають за кордоном, і з міжнародної гуманітарної співпраці (Росспівробітництво) має намір сприяти вбудовуванню України в євразійську і православну цивілізацію.

Про це заступник керівника Росспівробітництва Георгій Мурадов сказав 11 вересня на прес-конференції в Москві за підсумками перебування в Росії молодіжної делегації з України.

«Сьогодні від наших відносин з Україною багато в чому буде вибудовуватися майбутня конфігурація на євразійському просторі, на якому ми проживаємо. Без України, безумовно, набагато складніше буде вибудовувати і відновлювати нашу євразійську або православну цивілізацію», - сказав Мурадов.

Він нагадав, що прем'єр-міністр РФ Дмитро Медвєдєв говорив про необхідність збільшувати ресурсну базу для проведення роботи в народній дипломатії, молодіжних контактах, хоча Росія за фінансовими показниками не зможе наздогнати США і Євросоюз.
«Не потрібно націлюватися на те, що нас завалять коштами, які підуть на підтримку «м'якої сили», заснованої на громадянському суспільстві, роботі неурядових організацій та ентузіазмі людей, що створюють мости дружби та співпраці», - сказав він.

Мурадов підкреслив, що дуже важливо нести російську культуру за кордон, а також підтримувати російську освіту й російську мову, якою люди можуть читати першоджерела і отримувати об'єктивну інформацію про Росію.

«Це різноспрямована і різновекторна робота, але найголовніший напрямок - це вибудовування спільноти друзів», - вважає він.

У той же час Мурадов підкреслив, що Україна - один з головних напрямків роботи Росспівробітництва.

«Ми з Україною хочемо бути разом і сподіваємося, що люди, які розуміють сучасну Росію, будуть виступати за те, щоб ми і далі були разом. Ми в історії збереглися завдяки тому, що ми були разом, і про це не потрібно забувати», - заявив він.

Мурадов впевнений, що керівники України та Росії обов'язково знайдуть компроміси щодо всіх неврегульованих економічних питань.

«Це зумовлено тим, що ми сусідні, дуже тісно пов'язані одна з одною держави, які можуть мати ті чи інші розбіжності, але це не означає, що у нас не буде успіху», - сказав він.

На його думку, навіть газове питання може вирішуватися, але для цього «ми повинні зрозуміти, де Україна і куди вона йде».

«Якщо ми йдемо разом, у нас створюється єдиний ринок, єдиний економічний простір ... Ця логіка виражається скрізь, у тому числі в ЗМІ, і на політичному та економічному рівні. Якщо Україна йде в інший бік, то що ми тоді обговорюємо? Тоді, як усі», - сказав він.

За словами Мурадова, буде прийнято рішення про інтеграцію, оскільки це вигідно з усіх точок зору.

Він заявив, що на українське суспільство чиниться вплив Заходом, який через внутрішні складнощі не приймає Україну до себе, а з іншого боку - робить усе, щоб відірвати її від Росії. «Вас хочуть не пустити до Росії. І це головний сенс», - підкреслив Мурадов.

Нагадаємо, російський прем'єр заявив раніше, що Російська Федерація повинна займати «наступальну позицію» щодо поширення російської мови в світі.

До цього посол РФ в Україні Михайло Зурабов заявив, що Російська Федерація готова надавати допомогу українським освітнім установам для максимального використання потенціалу прийнятого закону «Про основи державної мовної політики». !zn

Читайте також:

Івано-Франківськ відмовився визнавати закон про мови

Тернопільська облрада оголосила закон про мови „поза законом"
Янукович не впевнений, що мовний закон буде працювати в прийнятому вигляді


Київська влада займеться статусом російської мови у вересні