У Росії поважають українську мову, - Путін

12 липня 18:34

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що в Росії поважають українську мову, оскільки там живе 3 млн етнічних українців, а то і "в два-три рази більше".

 

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що в Росії шанують українську мову. Про це він сказав у ході засідання міждержавної україно-російської комісії, яке проходить в Ялті (Крим).

"... Важливим аспектом нашої спільної роботи, безумовно, є гуманітарна складова. Це та мова, культура, це культурний обмін у найбільш широкому сенсі цього слова", - сказав президент РФ у своєму вступному слові, яке наводить прес-служба російського глави держави .

"Мені, напевно, не варто в цій аудиторії говорити, з якою повагою та інтересом у Росії ставляться і до української культури, і до української мови, і до українських традицій", - сказав Путін.

Він зазначив, що в Росії живе 3 млн українців, а то і "в два-три рази більше", оскільки в них "є ще дружини і діти".

"Справа не тільки в трьох мільйонах етнічних українців. Справа в тому, що дуже багато дружніх особистих зв'язків .... Традиційні, історичні зв'язки між Росією і Україною просто зобов'язують до того, щоб ми більше уваги приділяли саме цим гуманітарним аспектам", - підсумував Путін.

У свою чергу президент України Віктор Янукович відзначає, що україно-російським відносинам характерний реалізм і прагматизм. "Наші відносини розвиваються в особливій атмосфері, якій, крім взаємної довіри, поваги та розуміння, притаманний реалізм і прагматизм", - зазначив він.

Завдяки цьому, на думку президента, Україна і Росія можуть шукати розумні компроміси і конструктивно вирішувати питання. !zn

Читайте також:

Україна і Росія домовилися про делімітацію азово-керченського кордону

Янукович замахнувся на саміт G20

Янукович має намір відвідати Путіна восени

Путін перед зустріччю з Януковичем заїхав у гості до байкерів