У Росії опозиціонери презентували доповідь про розкішне життя Путіна: 20 палаців, 43 літаки та 4 яхти

28 серпня 12:44

Російські опозиціонери вважають, що президент України Янукович «пристойно виглядає» у порівнянні зі своїм російським колегою Путіним.

 

Російські опозиціонери Борис Нємцов та Леонід Мартинюк презентували доповідь «Життя раба на галерах (палаци, яхти, автомобілі, літаки та інші аксесуари)» про розкішне життя президента РФ Володимира Путіна.

На прес-конференції у Москві Нємцов повідомив, що доповідь розповідає про кожен із 20 палаців, вілл, резиденцій Путіна.

«Для порівняння: у президента США - дві резиденції, стільки ж у глави Німеччини, у глави Італії - три. Відзначимо, дев'ять палаців з'явилися під час правління Путіна. Таким чином, і так непристойно велика кількість резиденцій при Путіні практично подвоїлася», - говориться у доповіді.

Нємцов заявив, що президент України Віктор Янукович «пристойно виглядає» у порівнянні з Путіним.

У доповіді також повідомляється, що в парк повітряних суден спеціального льотного загону «Росія», що обслуговує президента РФ, входять 43 літаки і 15 вертольотів. Причому на літаку Іл-96-300пУ, який є бортом №1, «тільки унітаз обійшовся майже в 75 тисяч доларів».

У розділі «Яхти» повідомляється, що в розпорядженні Путіна є міні-флотилія загальною вартістю близько 100 мільйонів доларів. «Утримання чотирьох розкішних суден обходиться в сотні мільйонів рублів щорічно», - йдеться в документі.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
sbf_ftx/instagram
Крім того, наголошується, що в парку управління Адміністрації Президента РФ 700 автомобілів, у тому числі ті, якими користується глава держави і його супровід.

Також автори доповіді вказують, що «Путін має колекцію годинників загальною вартістю 22 мільйона рублів, що складає шість його річних зарплат».

«У Путіна є один з найдорожчих у світі годинників - A.Lange & Sohne Tourbograph. Вартість цього годинника наведена на спеціалізованих сайтах: в журналі «Мій годинник» зазначено, що в Росії годинник буде пропонуватися за 390 тисяч євро», - йдеться в документі. «Колекція з 6 годинників є його приватною власністю. Питання, як людина могла придбати цю колекцію, продекларувавши дохід 3,6 мільйона рублів, не пусте. Ми вважаємо, що або йому його подарували, цей годинник за 500 тисяч доларів, і він його ніде не декларував. Тоді це хабар. Або ж його доходи не відповідають тому, що він задекларував. Тоді це корупція», - заявив Нємцов.

Він додав, що доповідь буде представлена в більш ніж 50 ніж містах Росії, причому «отруєних путінською пропагандою, путінським телебаченням».

За його словами, жодна друкарня не погодилася опублікувати цю доповідь, тому вона випущена кустарним, самвидавничим способом накладом у 5 тисяч примірників, і велика увага буде приділена поширенню доповіді через інтернет.

Документ оформлений зі значною кількістю фотоілюстрацій, взятих з відкритих джерел, додав Нємцов. Він заявив, що «така розкіш керівника бідної країни недопустима».

«Путін вже давно плутає свою власність і державну. Для нього все це - його. Тут мова йде про розкіш і свавілля, в якому цей громадянин купається і, власне, через що він не хоче покидати Кремль», - заявив Нємцов.

За його словами, за допомогою доповіді в Росії «зросте кількість людей, які вважають, що у керівництві країни знаходяться шахраї та злодії».

Відзначимо, згідно з оприлюдненою декларацією про доходи, Путін в 2011 році заробив 3,662 мільйона рублів (близько 125 тисяч доларів), а на той час президент РФ Дмитро Медвєдєв заробив у 2011 році більше 3,371 мільйона рублів (близько 115 тисяч доларів). !zn

Читайте також:

Фінансові аналітики назвали головні проблеми Росії - нафта і Путін

Путін визнав, що Росія готувалася до війни з Грузією за рік до її початку

Путін замахнувся на священика, який намагався поцілувати його руку (відео)

Колишній кухар Путіна розповів про його «параноїдальний страх» бути отруєним