У регламентному комітеті заявили, що карати "кнопкодавів" немає за що - закон не передбачає (документ)

07 грудня 14:54

Регламентний комітет Верховної Ради повідомив, що за "кнопкодавство" депутатів у порушення Конституції України ніякого покарання і відповідальності не передбачено.

 

Про це у своєму блозі повідомив журналіст Мустафа Найєм з посиланням на відповідь Комітету на його інформаційний запит.

"У листопаді я направив до Віктора Пшонки заяву про злочин щодо неперсонального голосування народних депутатів. У відповіді мені вказали, що "контрольні функції за дотриманням Регламенту і парламентських процедур покладено на парламентський Комітет Верховної Ради з питань Регламенту". Трохи пізніше Регламентний комітет, куди я звернувся з аналогічним запитом, абсолютно логічно відповів, що ані Конституція, ані закони України "не уповноважують Комітет здійснювати контроль за діяльністю народних депутатів України і давати оцінку їхнім діям". Мені чомусь теж здається, що дотримання законів - це скоріше сфера правоохоронних органів, а не законодавчого органу.

Втім, суть не в цьому.

Відповідь регламентного комітету щодо неперсонального голосування у перекладі на людську мову, звучить приблизно так: "Дорогий респонденте, Конституцію, звичайно, ґвалтувати недобре, але бувають випадки, коли за це нічого не буває", - написав М.Найєм.