У Раду проходять 4 партії, шанси Королевської зменшуються

27 серпня 10:15

Партія регіонів, «УДАР» і комуністи напередодні виборів демонструють збільшення рейтингу, відсоток підтримки Об'єднаної опозиції залишається стабільним.

 

У Верховну Раду впевнено походять чотири партії - Партія регіонів, ВО «Батьківщина», партія «УДАР» і Комуністична партія України. Тим часом, шанси потрапити до парламенту партії «Україна - Вперед» зменшуються, а ВО «Свобода» зростають.

Про це свідчать дані соцопитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва з соціологічною службою Центру Разумкова з 10 по 15 серпня.

Згідно з опитуванням, за Партію регіонів готові проголосувати 28,1% серед тих хто має намір прийти на вибори, причому в порівнянні з червнем рейтинг політичної сили збільшився на 0,5% - з 27,6%.

За Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» готові проголосувати 25,6% - стільки ж, скільки і в червні.

За партію «УДАР» -11,5%, рейтинг цієї політичної сили зріс порівняно з червнем (9,7%).

За Компартію готові проголосувати 8,2% виборців, і їхній рейтинг виріс у порівнянні з червнем місяцем на 1,1%.

Партія Наталії Королевської «Україна - Вперед» втратила майже 0,6% - її рейтинг знизився в порівнянні з червнем з 4,6% до 4,0%. У той же час, ВО «Свобода» набрала 0,7% з 3,1% до 3,8%.

Решта партій набирають менше 1%. Проголосували б за іншу партію 1,5%, не визначилися з вибором 14,4% респондентів.

Всього було опитано 2009 респондентів у 132 населених пунктах у всіх регіонах України, похибка становить 2,3% з імовірністю 0,95. !zn

Читайте також:

Партії «Удар» і «Свобода» залишилися без місць в окружних комісіях: жеребкування ЦВК

Кабмін витратить 1 млрд призначених на випадок лих держкоштів на «купівлю» електоральних симпатій виборців на південному сході

Голова ЦВК впевнений, що легітимність виборів поставлять під сумнів