У Путіна заявили про готовність до "цілеспрямованої роботи" з Україною

02 липня 09:54

В адміністрації російського президента запевнили, що пауза у відносинах з Україною була вимушеною через вибори у Росії. Але вибори вже завершені, уряд сформований, і Росія готова до "цілеспрямованої роботи".

 

Росія готова до активної роботи по всьому спектру двосторонніх україно-російських відносин, заявив глава адміністрації президента РФ Сергій Іванов.

"Головне, що президенти налаштовані на поліпшення відносин у всіх сферах", - сказав він на зустрічі з главою адміністрації президента України Сергієм Льовочкіним 2 липня в Києві.

При цьому Іванов підкреслив, що в цих відносинах була "вимушена пауза" через вибори в Росії. Але вибори вже завершені, уряд сформований, підкреслив глава адміністрації президента РФ, і Росія готова до "цілеспрямованої роботи".

Він також пояснив, що мета його візиту в Україну - підготовка до чергового засідання міждержавної україно-російської комісії на рівні президентів 12 липня.

У свою чергу, Льовочкін висловив надію, що засідання міждержавної комісії буде успішним.

Іванов також розповів про свої враження від відвідин фіналу Євро-2012. За його словами, "Росії треба повчитися" у питаннях проведення заходів подібного роду.

Нагадаємо, у середині травня президенти України і Росії Віктор Янукович і Володимир Путін на зустрічі у Москві домовилися провести чергове засідання російсько-української міждержавної комісії в середині липня.

Варто відзначити, що комісія не засідала з жовтня 2010 року.

У ході підготовки до чергового засідання українські дипломати з колегами з МЗС Росії вже обмінялися пакетом угод і документів, які можуть бути підписані на рівні прем'єрів і президентів.

Зокрема, на сьогоднішній день майже готові угоди щодо перебування ЧФ РФ в Україні, одна з яких регламентує порядок пересування військовослужбовців і військової техніки флоту поза межами їх дислокації, а також угоду про взаємодію при ліквідації стихійних лих. Також є цілий ряд економічних угод, наприклад, програма співпраці в авіаційній галузі. Також готова до підписання Декларація про стратегічне партнерство України і РФ
. !zn

Читайте також:

Путін сконцентрується на зміцненні впливу на пострадянському просторі

Янукович розраховує на зустріч з Путіним 12 липня

У Москві 12 червня мають намір провести черговий марш «За Росію без Путіна!»

У Партії регіонів вже заговорили про інтеграцію з Росією через бойкот європейців