У прокуратури немає підстав для затримання Авакова

11 грудня 10:53

У зв'язку з тим, що набуло чинності рішення суду Харкова, яким скасовано обраний раніше запобіжний захід Арсену Авакову, у прокуратури немає ніяких підстав для його затримання.

 

Підстави для затримання екс-глави Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова на даний момент відсутні, повідомляє прес-служба прокуратура Харківської області.

«У понеділок набуло чинності рішення Червонозаводського суду Харкова, яким у зв'язку з обранням народним депутатом Арсена Борисовича Авакова, скасовано обраний раніше запобіжний захід у вигляді взяття під варту та дозвіл на його затримання. Таким чином підстава для його затримання відсутня», - повідомили в прокуратурі.

Як повідомлялося, Аваков 31 січня був притягнутий як обвинувачений у кримінальній справі, порушеній за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) у зв'язку з незаконним відчуженням та зміною цільового призначення 55 га землі біля сел. Пісочин (Харківський р-н Харківської обл.), а також був оголошений у міжнародний розшук і за поданням слідчого прокуратури Харківської області Червонозаводським районним судом Харкова йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

27 березня була підтверджена інформація про затримання екс-голови ХОДА в Фрозіноне (Італія). У зв'язку з цим керівництво партії «Батьківщина» направило листа генеральному секретарю Інтерполу і уряду Італії з проханням врахувати «очевидне політичне мотивування» кримінального переслідування А.Авакова і звільнити його. 12 квітня суд Рима прийняв рішення про звільнення Авакова з-під варти

24 квітня колегія суддів Римського апеляційного суду прийняла рішення про відмову в його екстрадиції.

Аваков у 2005-2010 роках очолював Харківську облдержадміністрацію. Восени 2010 року балотувався на посаду харківського міського голови. Посів друге місце, поступившись переможцю виборів Геннадію Кернесу 0,63%

На парламентських виборів 28 жовтня Аваков обраний народним депутатом за списком ВО «Батьківщина» (№ 24 у списку). 23 листопада ЦВК зареєструвала А.Авакова депутатом.

Народні депутати володіють недоторканністю. Перше засідання Верховної Ради VII скликання заплановано на 12 грудня.

Екс-глава Харківської обладміністрації А.Аваков у вівторок, 11 грудні повернеться в Україну. !zn

Читайте також:

Аваков 11 грудня повертається в Україну

У «Батьківщині» побоюються, що депутатська недоторканність не врятує Авакова від арешту

Аваков: У Партії регіонів я числюся в «безнадійних»