У ПР засудили пропозицію опозиції заборонити "роздачу гречки" під час виборів

19 листопада 06:38

Партія регіонів категорично проти пропозиції опозиції призупиняти діяльність благодійних фондів на час виборчої кампанії.

 

Партія регіонів не підтримає законопроект про заборону надання благодійної матеріальної допомоги під час виборів, запропонований опозицією.

Як запевнили у ПР, шансів на ухвалення цього документу немає.

«Відмовитися від благодійності, нехай навіть заради виборчої кампанії - це було б дуже жорстоко щодо людей, які цього потребують. Ми однозначно не будемо за нього голосувати", - сказав газет «КоммерсантЪ-Украина» перший заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

Нагадаємо, проект закону внесли до Верховної Ради віце-спікер Микола Томенко та народний депутат від «БЮТ-Батьківщини» Сергій Сас.

За словами Томенка, виходячи з того, що так звана благодійність стала головною формою підкупу виборців, запропонований проект закону передбачає заборону на здійснення благодійництва або благодійної діяльності у вигляді надання матеріальної допомоги громадянам під час виборчої кампанії.

Автори документа визнають, що готові обговорювати свою ініціативу.

"Ми ще думаємо, як поділити у законі фонди, які займаються цією благодійністю, і ті, які відкриті спеціально для підкупу виборців. Наша мета - не заборонити благодійність, а заборонити, в тому числі, іменні фонди кандидатів у депутати", - пояснив Сергій Сас. !zn

Читайте також:

У Харківській області регіонал підкуповував виборців зеленкою і таблетками від проносу (ФОТО)

Партії регіонів кожен отриманий на виборах голос коштував 36 гривень

Кандидати в депутати пропонують за голоси виборців від 50 до 500 гривень

У Вінницькій області регіонал підкуповував виборців аптечками (фото)