У Польщі Януковичу традиційно нагадали про європейські стандарти

16 листопада 09:15

Президент Польщі Броніслав Коморовський обговорив з президентом України Віктором Януковичем питання євроінтеграції України та справу колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

 

Про це Б.Коморовський повідомив польським ЗМІ, коментуючи зустріч з В.Януковичем, яка відбулася 15 листопада у Вроцлаві.

«Тут немає сенсу себе обманювати, є проблеми і труднощі, але також є значні досягнення. Є узгоджений договір про вільну торгівлю, є декларація про асоціацію», - сказав президент Польщі, слова якого цитує TVN24.

Він запевнив, що Польща, яка сподівається на парафування угоди про асоціацію між Україною і ЄС до кінця цього року, буде підтримувати Україну на шляху євроінтеграції.

У той же час Б.Коморовський нагадав, що українська влада кримінальним переслідуванням Ю.Тимошенко порушує прийняті на Заході стандарти.

«Процес колишнього прем'єра Юлії Тимошенко сприймається у багатьох державах ЄС як сигнал, що Україна повинна подолати труднощі зі стандартами, які необхідні для зближення із західним світом», - сказав президент Польщі.