У Перську затоку увійшла ударна група ВМС США

09 квiтня 20:00

Авіаносна ударна група на чолі з атомним авіаносцем ВМС США Enterprise і кораблями бойової охорони увійшла в Перську затоку. Все відбувається в переддень переговорів "шістки" міжнародних посередників з Іраном щодо його ядерної програми.

 

Авіаносна ударна група на чолі з атомним авіаносцем ВМС США Enterprise і кораблями бойової охорони увійшла в Перську затоку, повідомили в командуванні П'ятого оперативного флоту американських військово-морських сил.

В авіаносну ударну групу на чолі з авіаносцем Enterprise входять ракетний крейсер, три есмінця, ударний атомний підводний човен і корабель постачання. Все відбувається в переддень переговорів "шістки",
що починаються 14 квітня, міжнародних посередників з Іраном щодо його ядерної програми.

Ця корабельна група ВМС США налічує більше 60 різних літаків і вертольотів, включаючи 48 винищувачів-бомбардувальників F/A-18 Super Hornet, а також має більше 100 крилатих ракет Tomahawk з дальністю дії 1600 кілометрів.

В даний час на схід від Перської затоки знаходиться інша авіаносна ударна група на чолі з атомним авіаносцем Abraham Lincoln.

Влада Ірану висловили готовність провести 14 квітня в Стамбулі переговори з національної ядерної програми з "шісткою" міжнародних посередників (п'ять постійних членів Ради Безпеки ООН плюс Німеччина).

Очікується, що в ході цих переговорів країни Заходу в жорсткій формі вимагатимуть, щоб Тегеран відмовився від подальшого збагачення урану. В іншому випадку Іран може зіткнутися з новими, більш суворими санкціями.

Між тим, іранські офіційні особи вже заявили, що не збираються закривати свої ядерні об'єкти, а також не мають наміру відмовлятися від права на збагачення ядерного палива.

Ізраїль, підозрюючи Іран у роботах зі створення ядерної зброї, заявляв про готовність застосувати будь-які засоби для недопущення цього. !zn

Читайте також:

Нетаніяху назвав приблизні терміни удару по Ірану

Обама «прозоро натякнув», що США підтримають Ізраїль у разі бомбардувань Ірану

США випробують на Ірані нову «суперзброю»

Глава Пентагону: США готові застосувати силу, якщо Іран не зупинить ядерну програму