У пенітенціарній службі вирішили, що Луценко не потребує лікування поза колонією

09 листопада 05:16

Державна пенітенціарна служба вважає, що Юрій Луценко почувається задовільно і відправляти в лікарню його не потрібно.

 

Державна пенітенціарна служба заявляє, що показань для лікування ув'язненого колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка за межами виправної установи немає.

Про це йдеться у висновку лікарів. «Зараз показань для лікування Луценка поза виправною установою, згідно з висновками лікарів, немає. Стан здоров'я засудженого визначено як задовільний», - наголошується в заяві Державної пенітенціарної служби.

За інформацією відомства, фахівцями МОЗ та ДПтС в умовах Менської виправної колонії N91 «був здійснений комісійний медичний огляд засудженого Луценка». «Після проведення огляду лікарями було призначено медикаментозне лікування засудженого під наглядом медперсоналу виправної колонії, а також рекомендовано інструментальне та лабораторне дообстеження стану здоров'я Луценка за профілем гастроентерології, з можливою подальшою консультацією лікарів відповідного профілю», - йдеться в офіційному документі служби.

- Луценку стало гірше: він відмовляється від їжі і вкрився плямами


Нагадаємо, 7 листопада, дружина екс-міністра Ірина Луценко заявила, що стан здоров'я її чоловіка значно погіршився. За її словами, Луценку, який вже відмовляється від їжі, заборонили користуватися телефоном, призначили постільний режим і знеболюючі.

Cуд визнав Юрія Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів суд і засудив його до чотирьох років позбавлення волі. Під час перебування в СІЗО йому були поставлені діагнози: жирова хвороба печінки (стеатоз), наявність початкових ознак портальної гіпертензії, гастрит, хвороба сигмовидної кишки, а також вірусний гепатит TTV.

11 жовтня засудженого Луценка обстежили в Чернігівській обласній клінічній лікарні. Як повідомили у Держпенітенціарній службі, захворювань, які б передбачали стаціонарне лікування Луценка, не виявлено. Стан здоров'я пацієнта було названо задовільним. !zn

Читайте також:

Москаль упевнений, що Луценка звільнять після виборів, а Тимошенко влада боїться більше, ніж Росію і США

ПАРЄ може три роки розглядати, чи є Тимошенко і Луценко політв’язнями

Журналістам показали камеру Луценка (ВІДЕО)

Луценко три дні пролежав у медчастині, де «його лікували знеболювальним»

Держпенітенціарна служба не бачить причин звільняти Луценка