У Партії регіонів не вистачає голосів, щоб залишити Азарова прем'єром

10 грудня 08:36

Керівництво Партії регіонів шукає голоси, яких бракує, однак поки регіоналам не вдалося заручитися підтримкою комуністів. У той же час, представники опозиції запевнили, що не збираються брати участь у формуванні нового Кабміну.

 

У Партії регіонів поки немає необхідних 226 голосів народних депутатів на підтримку кандидатури Миколи Азарова, внесеного президентом на посаду прем'єра, але його соратники заявляють, що «працюють над цим питанням», пише видання «Коммерсант-Украина».

«Ми працюємо над цим питанням, у тому числі з іншими фракціями, у понеділок-вівторок розберемося. Я думаю, будуть голоси», - повідомив перший заступник голови ПР, народний депутат Володимир Рибак.

Представники опозиції запевнили, що не збираються брати участь у формуванні нового Кабінету міністрів.

«УДАР» не буде голосувати за перепризначення Азарова. Це чітка і однозначна позиція. У них було все, щоб проводити необхідні для України реформи і рухати нашу країну, її економіку, соціальну політику вперед до європейських стандартів, - написав на своїй сторінці у мережі Facebook народний депутат Павло Розенко. - Вони - лузери, вони виявилися ні на що не здатними, вони думають тільки про себе. Вистачить мучити Україну, Миколо Яновичу!»

У партії «Батьківщина» солідарні з колегами з «УДАРу». «Ми точно не будемо голосувати за кандидатуру Миколи Азарова, як і за будь-яку іншу кандидатуру, яку внесе президент, оскільки зараз будь-який прем'єр є тільки виконавцем волі президента», - сказав депутат В'ячеслав Кириленко.

Комуністи, які раніше неодноразово заявляли про відмову співпрацювати з Партією регіонів, були менш категоричні. «Подивимося, тому що рішення (щодо підтримки Миколи Азарова - ред.) ми ще не приймали. Проаналізуємо ситуацію, а потім приймемо остаточне рішення», - заявив лідер Компартії Петро Симоненко.

Нагадаємо, 9 грудня президент Віктор Янукович вніс на розгляд Верховної Ради кандидатуру Миколи Азарова на посаду прем'єр-міністра. !zn

Читайте також:

В опозиції вважають повторне призначення Азарова на пост прем’єра знущанням

Регіонали раді призначенню Азарова: Він продовжить «системні реформи»

Азарова попросили відзвітувати перед парламентом про «покращенні» за останні 2,5 роки