У ПАРЄ везуть 105 тис. підписів на підтримку Луценка і Тимошенко

23 квiтня 13:59

Євген Суслов везе у регламентний комітет ПАРЄ 105 тис. підписів, зібраних у всіх регіонах України на підтримку Юрія Луценка та Юлії Тимошенко. На 24 квітня також заплановано проведення переговорів про підтримку європейським співтовариством номінування Тимошенко на Нобелівську премію миру з головою комісії Нобелівського комітету.

 

Громадські активісти зібрали понад 100 тис. підписів під зверненням української громадськості до Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) про визнання екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-глави МВС Юрія Луценка політичними ув'язненими.

«Збір підписів почався ще у лютому під час акції громадянських лідерів під стінами Качанівської колонії, де знаходиться лідер української опозиції Юлія Тимошенко. 1270 волонтерів, які підтримали дану ініціативу, за цей час зібрали 105 тис. підписів у всіх регіонах України під зверненням української громадськості до ПАРЄ про надання Юлії Тимошенко і Юрію Луценку статусу політичних ув'язнених», - сказав на прес-конференції у понеділок перший заступник голови партії «Україна - Вперед!», народний депутат, заступник члена постійної делегації України в ПАРЄ Євген Суслов.

«Це безпрецедентна акція, коли звичайні громадяни, а не політичні активісти, виступили з вимогою, спрямованою на захист демократії і політичних свобод», - додав депутат.

Він також повідомив, що вже 23 квітня вирушає на чергову сесію ПАРЄ з метою передати всі зібрані підписи у регламентний комітет цієї організації, який веде спостереження за Україною в рамках виконання резолюції Асамблеї від 26 січня.

«Коли ми бачимо, що політичні справи переводять в економічну площину, то на це треба звертати увагу. Сьогодні ми вилітаємо, і завтра будемо проводити зустрічі з представниками регламентного комітету», - підкреслив політик.

Народний депутат зазначив, що на 24 квітня також заплановано проведення переговорів про підтримку європейським співтовариством номінування Тимошенко на Нобелівську премію миру з головою комісії Нобелівського комітету, який буде присутній на сесії Парламентської Асамблеї.

«Ми повинні відкрито донести своє бачення поточної і майбутньої ситуації в Україні, тому що до нинішньої української влади можна достукатися лише через Європу, оскільки свій народ вона, на жаль, не чує», - резюмував Суслов.

Парламентська фракція «БЮТ-Батьківщина» виключила зі своїх лав Наталю Королевську. На засіданні фракції також було прийнято рішення оголосити догану заступнику Королевської по Українській соціал-демократичної партії Суслову. Сам Суслов озвучив своє рішення також покинути лави фракції. !zn

Читайте також:

Рада прийняла постанову про план заходів з реалізації резолюції ПАРЄ

Грищенко запевняє, що делегати ПАРЄ приписали йому слова, яких він не говорив

ПАРЄ рекомендує Януковичу дочекатися висновків Ради Європи щодо КПК