У новому таборі опозиції в Москві вже зібралися близько 100 осіб

16 травня 10:52

У новому таборі опозиції в Москві у сквері біля станції метро «Барикадна» після ранкового розгону вже зібралися близько 100 осіб. Поліція поки не планує розганяти учасників акції з нового місця.

 

Учасники опозиційного табору, яких московська поліція сьогодні вранці розігнала на Чистих прудах, перемістилися для продовження акції в сквер біля станції метро «Барикадна». Про це повідомив російський опозиціонер Ілля Яшин.

«Поліцейські автобуси поїхали. Ситуація повністю нормалізувалася. Приїжджайте до нас на «Барикади». У нас добре», - сказав Яшин.

За його словами, зараз в новому таборі знаходяться вже близько 100 людей.

Поліція розігнала табір опозиції у Москві (відео)

У той же час керівник Департаменту регіональної безпеки Москви Олексій Майоров повідомив, що поліція поки не планує розганяти учасників акції з нового місця. «Учасники "народних гулянь", які зібралися у сквері на Барикадній у Москві, зможуть там знаходитися, якщо не допустять порушення громадського порядку», - сказав він.

Як повідомлялося, сьогодні, 16 травня, у Москві поліція ліквідувала протестний табір опозиції на Чистих прудах. Було затримано 23 особи. Напередодні Басманний суд Москви, розглянувши позов місцевих мешканців, зобов'язав владу ліквідувати опозиційний табір на Чистих прудах, який розміщувався там з 9 травня. Суд ухвалив, що поліція повинна «припинити громадський захід, що порушує громадський порядок», а місцева влада - навести порядок і встановити безпеку громадян. !zn

Читайте також:

Путін визнав, що президентські вибори пройшли з порушеннями

Російська опозиція відмовилася від проведення мітингів у Москві 8-9 березня

У Москві і Санкт-Петербурзі затримали більше сотні мітингувальників