У найближчі п'ять років обсяги замовлень "Укрспецекспорту" складуть $5 млрд, - Саламатін

20 лютого 08:10

Основними ринками для української зброї залишаються країни Азії та Африки. Серед них - Індія, Алжир, Китай, Ірак. Важливими подіями минулого року стали підписані контракти на постачання бронетехніки до Ефіопії і Таїланду. У найближчі три-п'ять років обсяги замовлень "Укрспецекспорту" і його дочірніх підприємств складуть близько $5 млрд.

 

За попередніми розрахунками, у найближчі три-п'ять років обсяги замовлень "Укрспецекспорту" і його дочірніх підприємств складуть близько $5 млрд, заявив міністр оборони України Дмитро Саламатін.

"Тому, стратегічним завданням "Укроборонпрому", як підкреслив президент України Віктор Янукович, є відродження вітчизняного ОПК. І ми докладемо всіх зусиль, щоб через фінансове оздоровлення підприємств "Укроборонпрому", збільшення обсягу випуску конкурентоспроможної продукції та підвищення ефективності виробництва відродити національний ОПК", - підкреслив міністр оборони.

Українська продукція оборонно-промислового комплексу (ОПК) на сьогодні викликає інтерес з боку потенційних імпортерів озброєнь.

"Українська продукція ОПК сьогодні викликає інтерес з боку потенційних імпортерів озброєнь. Однак, без налагодження виробництва конкурентоспроможної вітчизняної продукції, збільшення фінансування науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт, складно розраховувати на збереження позицій України на світовому ринку озброєнь і військової техніки", - сказав новий голова оборонного відомства України.

Він поінформував, що у 2011 році постачання товарів і послуг військового та спеціального призначення здійснювалися до 62 країн світу.

"Основними нашими ринками залишаються країни Азії та Африки. Серед них - Індія, Алжир, Китай, Ірак. Важливими подіями минулого року стали підписані контракти на постачання бронетехніки до Ефіопії і Таїланду", - підкреслив міністр.

Саламатін також поінформував, що у 2011 році вдалося не допустити падіння обсягів експорту продукції та стабілізувати ситуацію у цьому напрямку.

"У першу чергу, за рахунок створення і діяльності держконцерну "Укроборонпром". Підтвердженням тому є фінансово-економічні показники держкомпанії "Укрспецекспорт" у 2011 році. Обсяги експортно-імпортних операцій вперше перевищили 1 млрд доларів", - підкреслив він.

Саламатіна призначено міністром оборони України указом президента країни Віктора Януковича від 8 лютого 2012 року замість Михайла Єжеля.

Саламатін до цього обіймав посаду генерального директора Державної компанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення. !zn

Читайте також:

Україна витрачає на армію у п'ять разів менше Польщі

Янукович у Межигір'ї провів нараду з Клюєвим і Саламатіним


Призначення Саламатіна завершує процес концентрації управління армією і оборонкою у президентських руках, - експерт