У МЗС вважають, що критика Держдепу США далека від реальності

31 жовтня 11:56

У МЗС заявили, що в будь-якій країні є свої складнощі й готові обговорювати минулі вибори з американськими партнерами.

 

Заяви уряду США щодо виборів у Верховну Раду не повністю відображають всю ситуацію з волевиявленням в Україні. Про це заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

«Це заява заступника спікера Держдепартаменту. Саме він виступив з дуже короткою заявою, яка, на нашу думку, не повністю, оскільки йде посилання на заяви місії ОБСЄ та інших інститутів, відображає її зміст. Ми виходимо з того, що цілий ряд моментів там просто не відображає реальність. Ми це питання готові обговорювати з нашими американськими партнерами, оскільки в будь-якій країні є свої складнощі. Ми не говоримо, що в нашому виборчому процесі немає недоліків», - сказав він на прес-конференції в середу в Києві у відповідь на прохання прокоментувати заяву уряду США.

Нагадаємо, Держдеп США висловив стурбованість тим, що проведення парламентських виборів в Україні стало кроком назад у розвитку демократії в країні. «Ми поділяємо стурбованість, озвучену в попередній доповіді від спостережних місій Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) з демократичних інститутів і прав людини, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї Ради Європи, Європейського парламенту, і Парламентської асамблеї НАТО», - наголошується в заяві офіційного представника держдепартаменту Марка Тонера.

У Держдепартаменті вважають, що під час проведення передвиборчої кампанії були зафіксовані «використання державних ресурсів на користь кандидатів правлячої партії, втручання в доступ кандидатів до ЗМІ, а також утиски опозиційних кандидатів».

Глава делегації Парламентської асамблеї ОБСЄ Вальбурга Габсбург Дуглас заявила, що вибори в Україні були нечесними. !zn

Читайте також:

Генпрокуратура порушила п’ять кримінальних справ щодо порушень на виборах

Держдепартамент США вважає, що вибори в Україні стали кроком назад на шляху до демократії

У МЗС України впевнено заявили, що країна «склала іспит» на виборах у Раду