У МЗС не чекають покращення відносин України зі США

08 листопада 12:53

Посол з особливих доручень МЗС України Олександр Щерба впевнений, що якщо на президентських виборах у США перемогу здобув би Ромні, ставлення до України було б незмінним.

 

Ставлення до України з боку США не змінилося б навіть у тому випадку, якщо б Мітт Ромні став президентом. Таку думку висловив Олександр Щерба, посол з особливих доручень МЗС України.

«На мою думку, ніяких кардинальних змін щодо України чекати не потрібно - ані в кращу, ані в гіршу сторону. Більше того, навіть якщо б Ромні став президентом, було б так само. Не дарма Україна на цих президентських виборах не те, щоб не фігурувала, а навіть не згадувалася. Спочатку Ромні заявляв жорстку позицію щодо Росії, а потім на дебатах висловлювався більш обережно. І якби став президентом, думаю, багато речей переглянув би", - зазначив він.

Раніше посол США в Україні Джон Теффт також заявляв, що політика Вашингтона щодо Києва після виборів американського президента не зміниться.

Нагадаємо, згідно з попередніми результатами виборів, Барак Обама зумів заручитися більшістю в 275 голосів у колегії вибірників, тим самим забезпечивши собі переобрання на пост президента США. Виборчі дільниці в більшості штатів вже закриті, але офіційні результати виборів поки не оголошені. !zn

Читайте також:

США не будуть змінювати свою політику щодо України

Обама перемагає на президентських виборах у США