У МВС і СБУ почалися кадрові перестановки

20 листопада 07:08

Призначено нового начальника міліції Києва та нового керівника управління СБУ в Тернопільській області. За даними ЗМІ, можуть бути зміщені керівники МВС ще в низці областей.

 

З призначення новим начальником ГУ МВС у Києві Олексія Крикуна в понеділок, 19 листопада, почалися кадрові перестановки в системі МВС і СБУ, пише «КоммерсантЪ-Украина».

За інформацією газети, у вівторок буде наказ про зміну начальника ГУ МВС в Київській області Костянтина Сапка.

«На цьому тижні послідує ще низка наказів про ротацію начальників міліції у ряді областей центральної та західної частин країни», - розповів журналістам співрозмовник у МВС.

Зокрема, на цьому тижні можуть бути зміщені керівники ГУ МВС в Івано-Франківській, Чернівецькій, Волинській, Закарпатській та Вінницькій областях.

Колишній глава департаменту громадської безпеки МВС Сергій Поготов розглядається в якості кандидата на посаду начальника управління МВС у Севастополі, де змінить чинного начальника Олександра Гончарова.

Новим начальником ГУБОЗу став Станіслав Рогозін, який раніше обіймав посаду заступника начальника департаменту державної служби по боротьбі з економічною злочинністю.

Варто зазначити, що кадрові перестановки торкнулися не тільки системи МВС. Напередодні президент Віктор Янукович призначив новим начальником управління СБУ в Тернопільській області Юрія Гаврилюка замість Ігоря Вінницького.

На думку опозиції, кадрові перестановки пов'язані з результатами парламентських виборів. «Як бачите, все це стосується тільки заходу України. Ротації не відбуваються на сході, тому що там сякий-такий результат був забезпечений», - прокоментував кадрові перестановки заступник голови комітету Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Стретович (НУ-НС).

Втім, необхідність кадрових перестановок в структурі МВС почала обговорюватися ще навесні. «Однак тоді у зв'язку з проведенням Євро-2012 і майбутніми парламентськими виборами було вирішено не міняти коней на переправі і почекати пізньої осені», - пояснило журналістам джерело в МВС. !zn

Читайте також:

Київську міліцію очолив екс-керівник ГУБОЗу Валерій Коряк

Глава МВС розповів про успіхи міліції та попросив у Януковича ще майже мільярд

Новий Кримінально-процесуальний кодекс набув чинності