У Москві створено координаційну раду на підтримку «Хартії возз'єднання Росії, України і Білорусі»

27 жовтня 10:52

Збір підписів під Хартією про возз'єднання Росії, України і Білорусі продовжується. На підтримку акції в Москві створено координаційну раду.

 

У Москві створено громадську координаційну раду на підтримку «Хартії возз'єднання народу Росії, України та Білорусі», метою якої є створення конфедеративного міждержавного союзу трьох держав.

Як повідомив глава міжнародної організації «Народна більшість Росії, України та Білорусі» Валентин Халецький, таке рішення було прийнято на установчому засіданні в Москві.

«Ідея Хартії возз'єднання народу стала продовженням української громадської ініціативи про конфедеративний міждержавний союз Росії, України та Білорусі», - сказав Халецький.

За його словами, координаційна рада покликана координувати діяльність комітетів, які будуть просувати ідею «возз'єднання» на місцях, у кожній з трьох країн.

- У Москві стартував збір підписів за возз'єднання Росії, України і Білорусі

Він нагадав, що підписання хартії почалося 21 вересня і зараз проходить її обговорення в інтернеті.

«У Хартії возз'єднання сказано, що в Конституціях Росії, України і Білорусі народ визначений як носій влади і джерело суверенітету, що дає підставу для початку збору підписів за винесення на всенародний референдум Росії, України і Білорусії питання про возз'єднання нашого народу», - сказав Халецький .

Він повідомив, що 30 жовтня в Незалежному прес-центрі в Москві пройде прес-конференція «Хартія возз'єднання народу Русі: перспективи і стосунки», де буде детально розказано про діяльність координаційної ради. !zn

Читайте також:

У Москві стартував збір підписів за возз'єднання Росії, України і Білорусі

Президент Польщі заявив, що Україну «складно утримати від спокуси» Східним світом


Росія заманює Україну в Митний союз заради вигідних газових відносин


Президент Польщі попросив Україну вибрати між Європою і Митним союзом