У Москві стартував збір підписів за возз'єднання Росії, України і Білорусі

24 вересня 13:45

У Москві відкрився збір підписів за всенародний референдум про возз'єднання Росії, України і Білорусії. Перед підписанням хартії її ініціатори зайшли у храм Святителя Миколая на Трьох горах і «звернулися до Бога з молитвою про дарування успіху у справі об'єднання братів-слов'ян». Автори ідеї вважають, що роз'єднання росіян, українців і білорусів було здійснено всупереч волі народу.

 

У Москві відкрився збір підписів за всенародний референдум Росії, України і Білорусії з питання про возз'єднання.

Підписання хартії про возз'єднання почалося 21 вересня, в чергову річницю перемоги на Куликовому полі, повідомив у понеділок глава синодального РПЦ із взаємин Церкви та суспільства протоієрей Всеволод Чаплін з посиланням на авторів ідеї.

Перед підписанням хартії її ініціатори зайшли в храм Святителя Миколая на Трьох горах, настоятелем якого є Чаплін, і «звернулися до Бога з молитвою про дарування успіху у справі об'єднання братів-слов'ян».

Автори ідеї вважають, що роз'єднання росіян, українців і білорусів було здійснено всупереч волі народу і тепер перешкоджає його вільному розвитку і благополуччю. "Ми, спадкоємці тисячолітньої історії і великої цивілізації, досвіду творення, добросусідства, військової доблесті і співпраці наших предків, об'єднані спільною культурою і спільною діяльністю з облаштування і захисту нашої землі, при возз'єднанні візьмемо все найкраще з практичного досвіду нашого народу", - йдеться в хартії.

"Возз'єднуючись, ми беремо в основу нашого буття і розвитку миролюбність та мораль, віру в добро, принципи фундаментальної справедливості, рівності, гідності, прагнення до щастя і благополуччя нашого єдиного народу. Наш розвиток і майбутнє буде будуватися на взаємоповазі з іншими народами, взаємозбагачуючи наші культури і роблячи життя кращим, комфортнішим і безпечнішим", - сказано в документі.

Хартія відкрита для підписання всіма зацікавленими громадянами, організаціями та громадськими об'єднаннями. Вона містить звернення до президентів трьох слов'янських республік з пропозицією про сприяння у підготовці та проведенні загального референдуму про возз'єднання народу і створення конфедерації.

У хартії особливо обумовлено, що до цієї конфедерації можуть приєднатися й інші країни. !zn

Читайте також:

Президент Польщі заявив, що Україну «складно утримати від спокуси» Східним світом

Росія заманює Україну в Торговий союз заради вигідних газових відносин

Президент Польщі попросив Україну обрати між Європою і Митним союзом

РПЦ закликала священнослужителів не соромитися дорогих подарунків