У Москві пройшов автопробіг «За чесні вибори»

29 сiчня 14:15

В акції «За чесні вибори» взяли участь понад три тисячі автомобілів. Машини прикрасили білими стрічками.

 

У неділю, 29 січня, в Москві пройшов автопробіг по Садовому кільцю, організований на підтримку чесних виборів.

Як повідомив агентству «Інтерфакс», координатор товариства «Сині відерця» Петро Шкуматов. «Загальна кількість автомобілів, що брали участь у заїзді, перевищила три тисячі, а не двадцять штук, як підрахували в ГУВС».
«Акція проходить з великою кількістю елементів карнавалу і креативу», - сказав П.Шкуматов.
За його словами, у пробігу брало участь багато раритетних та ексклюзивних машин стилізованих під концепцію самої акції протесту.
«Деякі автовласники наклеїли білі стрічки на вікна хрест навхрест - як у воєнні роки, зробили написи:«Автомобіль добра», «Партія шахраїв і злодіїв» тощо», - сказав П.Шкуматов.
Раніше в неділю московська поліція заявила, що в автопробігу взяло участь лише 20 автомобілів. Пізніше в прес-службі МВС повідомили, що було 300 автомобілів.
Машини, що беруть участь в акції, заздалегідь прикрасили білими стрічками та білими кульками, які символізують чисті вибори.
Ідею акції, яка народилась в соціальних мережах, підтримало об'єднання «Ліга виборців», серед засновників якого Борис Акунін, Леонід Парфьонов, Юрій Шевчук, Сергій Пархоменко та Тетяна Лазарєва, а також лідер незареєстрованого руху «Сині відерця» Петро Шкуматов.
Акція в соціальних мережах отримала назву «Біле кільце» (# белоекольцо).
Як повідомлялося, після парламентських виборів 2011 року в Росії пройшла потужна хвиля мітингів опозиції, не згодної з умовами проведення і результатами виборів до Держдуми РФ, а також з фальсифікаціями на виборах, що відбулися 4 грудня. Один з масових мітингів пройшов 10 грудня в Москві на Болотяній площі. Опозиція вимагала проведення нових парламентських виборів.
Остання подібна акція відбулася під гаслом «За чесні вибори» в російських містах 24 грудня, в тому числі в Москві на проспекті академіка Сахарова. За даними поліції, в ній взяло участь більше 29 тисяч людей, хоча організатори заявили про присутність 120 тисяч людей.
Наступна акція під гаслом «За чесні вибори» призначена на 4 лютого. Столична влада погодила заявлену ходу по вулиці Якиманка і мітинг на Болотяній площі. !zn
Читайте також
Росія: останній рік сутінків