У Москві опозиція вивела на вулиці «Марш мільйонів» (фото)

12 червня 10:25

У зв'язку з проведенням опозиційних заходів до Москви стягнуті внутрішні війська. Низку організаторів "Маршу мільйонів" і цивільних активістів, які планували взяти в ньому участь, викликано на допит до слідчих.

 

У Москві 12 червня стартувала масштабна акція опозиції «Марш мільйонів». У російській столиці посилено заходи безпеки, у центр стягнуто військову техніку. Багатьох лідерів опозиції, які планували очолити ходу, прокуратура викликала на допит.

Учасники опозиційного «Маршу мільйонів» почали рух від Пушкінської площі по Бульварному кільцю. За оцінками організаторів, на момент початку ходи в ньому брали участь від десяти до двадцяти тисяч осіб.

У ГУ МВС Росії у Москві заявили, що в заході беруть участь до десяти тисяч осіб. Заявлене число учасників опозиційної акції - 50 тисяч людей. Марш завершиться тригодинним мітингом на проспекті Сахарова.

Учасники ходи розділилися на колони. Рух транспорту по бульварах і проспекту Сахарова з внутрішньої сторони Садового кільця перекрито, колони йдуть по проїжджій частині. За свідченнями очевидців, поліція поводить себе коректно.

У зв'язку з проведенням опозиційних заходів, а також в святкуванням Дня Росії (о 19:00 на Красній площі відбудеться святковий концерт для 30 тисяч осіб) 12 червня у Москві були посилені заходи безпеки. Усього за порядком в місті будуть стежити 12 тисяч поліцейських.

Зранку до Москви було стягнуто внутрішні війська. Колони військової транспорту були помічені на Тверській вулиці. Багато військових машин стоїть на Пушкінській площі, звідки почалася опозиційний хода.

Низку організаторів «Маршу мільйонів" і цивільних активістів, які планували взяти в ньому участь, викликано на допит до слідчих - після проведених у них вдома у понеділок, 11 червня, обшуків. Зокрема, у Слідчому комітеті Росії допитують опозиціонерів Олексія Навального, Іллю Яшина та телеведучу Ксенію Собчак.

Допити і обшуки проводяться в рамках розслідування справи про заворушення на попередньому «Марші мільйонів» 6 травня. У цій справі вже затримано 13 осіб. !zn

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE

Фото - charter97.org

Читайте також:

Путінська Азіропа

В Україні пом’якшать покарання за несанкціоновані акції протесту

У Москві на «контрольну прогулянку» з письменниками вийшло до 15 тисяч осіб (відео)

На Болотній площі в Москві демонстранти зіткнулися з поліцією (фото, відео)