У Москві ОМОН розігнав "народні гуляння" опозиції

08 травня 18:44

Всього затримано близько 30 осіб, у тому числі ті, які були звільнені після профілактичних бесід. Розігнані опозиціонери розходитися не збираються і збираються знайти собі інше місце дислокації.

 

Близько 30 осіб затримано сьогодні на Чистопрудному бульварі в центрі Москви, де проходять несанкціоновані владою акції протесту опозиції - так звані "народні гуляння".

"Всього затримано близько 30 осіб, у тому числі ті, які були звільнені після профілактичних бесід", - сказав співробітник прес-служби московського главку МВС РФ.

За повідомленнями ЗМІ, затримували в основному чоловіків. ОМОН вихоплював людей з натовпу навмання, не пояснюючи причин затримання. Дівчата, присутні на акції, вишикувалися в ланцюг перед ОМОН, щоб перешкодити затриманню.

На Тверській стоять шість машин поліції, автозаків, вулиця фактично перекрита, проїзду по ній немає. Людей виводять в автозак.

Пізніше почали затримувати також і дівчат, Омон вів у автозак навіть журналістів. Зокрема, силовики намагалися затримати двох кореспондентів "Інтерфаксу", що мали акредитацію при висвітленні "народних гулянь" опозиції і незважаючи на посвідчення, бейджи від ДУ МВС по Москві. Журналістів відпустили тільки біля автозаку, після того як вони кілька разів показали їм акредитацію ЗМІ.

Розігнані опозиціонери розходитися не збираються і планують знайти собі інше місце дислокації. За одними даними, групи активістів попрямували до Китай-міста, за іншими - до Пушкінської площі.

Блоггер Олексій Навальний закликав протестувальників не розходитися і пообіцяв, що скоро до них приєднається. Раніше підтримати опозиціонерів, які протестують проти чинної влади, на Чистопрудному бульварі приходила телеведуча Ксенія Собчак. Вона закликала присутніх мирно висловлювати свій протест і не влаштовувати провокації. "Не дамо владі виставити нас маргіналами", - закликала Собчак.

Також про свою участь в опозиційних "гуляннях" заявляв координатор "Лівого фронту" Сергій Удальцов, якого випустили з ОВС після чергового затримання.

Про "безстрокові народні гуляння" в центрі Москви опозиція оголосила напередодні ввечері. Сьогодні активісти почали збиратися в районі пам'ятника Героїв Плевни на Китай-місті, проте потім були витіснені з цієї території. !zn

Читайте також:

Путін вступив на посаду президента Росії (відео)


На мітингу проти Путіна в Москві затримали 436 осіб

На Болотяній площі в Москві демонстранти зіткнулися з поліцією (фото, відео)


Нємцов: Путін сприймає Україну як ворога