У міліції вважають, що кийки і сльозогінний газ були пропорційною відповіддю мітингувальникам

04 липня 10:01

Співробітники «Беркута» хотіли всього лише «відтіснити» протестуючих від входу в Український дім, проте їх почали бити палицями і труїти сльозогінним газом. І лише у відповідь міліція застосувала «аналогічні спецзасоби».

 

У міліції заявляють, що повідомлення про штурм Українського дому, біля якого знаходяться народні депутати і мітингувальники на захист української мови, не відповідає дійсності, а співробітники правоохоронних органів діяли «в межах своїх повноважень».

«Відділ зв'язків із громадськістю ГУМВС України у м. Києві повідомляє, що інформація про нібито штурм Українського дому правоохоронцями не відповідає дійсності», - йдеться в повідомленні.

Як наголошується в повідомленні, правоохоронці мали намір «відтіснити протестувальників від центрального входу Українського дому».

- В сутичках опозиції з «Беркутом» постраждав Кличко (фото)

У міліції, однак, підтвердили факт застосування сльозогінного газу.

«Мітингувальники били міліціонерів палицями, обливали водою, кидали пляшки, стрибали на голови, зривали з правоохоронців і кидали в них шоломи, і вони ж першими застосували сльозогінний газ проти міліції. Тому правоохоронці у відповідь змушені були застосувати аналогічні спецзасоби проти цих осіб», - йдеться в повідомленні столичного главку міліції.

За його даними, по медичну допомогу після зіткнень звернулися понад 15 співробітників правоохоронних органів.

Як повідомлялося, в середу, 4 липня, біля центрального входу до Українського дому на Європейській площі в Києві співробітники спецпідрозділу «Беркут» застосували сльозогінний газ проти мітингувальників на захист української мови опозиціонерів.

Відео -Коментарі


Від сльозогінного газу постраждали десятки мітингувальників, в тому числі Віталій Кличко. !zn

Читайте також:

Янукович збирає керівництво парламенту і лідерів фракцій, прес-конференція перенесена


«Беркут» почав штурм Українського дому

Мітингувальники під Українським домом продовжили акцію протесту на захист української мови (фото)

Між «Беркутом» і захисниками української мови почалася бійка біля Українського Дому (відео)