У Луцьку затримали трьох патріотів, що збиралися на акцію проти арештів СБУ

26 серпня 16:53

У Луцьку міліція затримала трьох членів громадської організації «Патріот України». Про це повідомив референт організації Олег Однороженко.

 

«У Луцьку міліція затримала трьох членів нашої організації. Підійшли на вулиці, попросила пред'явити документи і повезли в райвідділ. Зокрема, затримали Володимира Галішіна, Олександра Дмитрука та Андрія Ващука», - повідомив О. Однороженко.

За його словами, один з членів організації повідомив про це по телефону.

«Наразі до них їде депутат обласної ради Ігор Гузь і вже від нього дізнаємося деталі цього інциденту. Я думаю, це пов'язано з організацією акції протесту на 16:00, зокрема в Луцьку», - сказав О. Однороженко.

Сьогодні організація планує провести акції протесту проти СБУ у Львові, Івано-Франківську, Луцьку, Житомирі, Києві, Вінниці, Чернігові, Харкові, Луганську, Запоріжжі через затримання її членів і звинувачення їх у підготовці теракту.

Нагадаємо, в ніч на 25 серпня співробітники СБУ провели обшук на квартирі в активіста «Патріота України» Сергія Бевза нібито підозрюваного в організації теракту.

22 серпня співробітники СБУ у Василькові Київської області затримали п'ятьох активістів організації "Патріот України", які 24 серпня нібито планували здійснити вибух у Києві або передмісті за допомогою саморобного вибухового пристрою. За інформацією прес-центру СБУ, оперативники стверджували, що під час вибуху такого пристрою радіус ураження міг би перевищити 100 м.