У лікарні Тимошенко з'явилася кімната для відеоконференцій

07 серпня 14:46

Кімната для проведення відеоконференції знаходиться на 9-му поверсі лікарні, за 35 метрів від палати Тимошенко. Рішення обладнати такий кабінет було прийнято нібито після візиту німецьких лікарів з клініки "Шаріте" - для "більш чіткого контролю лікувального процесу". Тим не менш, кімната може використовуватися для відеозв'язку з судом.

 

Київський районний суд Харкова запитав у лікарні "Укрзалізниці", в якій лікується Юлія Тмошенко, інформацію про можливість проводити відеоконференції, в тому числі і з судом. У ЦКЛ № 5 відповіли позитивно.

Про це журналістам повідомив головлікар медустанови Михайло Афанасьєв. У вівторок, 7 серпня, він провів спеціальну демонстрацію цієї кімнати для представників ЗМІ.

- Тимошенко повторно відмовилася від «відеосудилища»

Так, кімната для проведення відеоконференції знаходиться на 9-му поверсі лікарні, за 35 метрів від палати екс-прем'єра. На стіні в кімнаті встановлений великий екран, до якого прикріплена відеокамера. В кімнаті також знаходяться два столи з пристроями дистанційного аудіозв'язку (мікрофони та навушники), а також окремий стіл з мікшерським пультом для регулювання рівня звуку.

Окрім того, в кімнаті встановлено медичне ліжко, поруч з яким стоїть виносний мікрофон. На стінах висять картини, в кімнаті також є підлогові квіти. Вікна в кімнаті матовані, заґратовані та закриті фіранками. На підлозі лежить килим.

Як підкреслив Афанасьєв, цей кабінет організований в стандартному варіанті для проведення відеоконференції.

- Тимошенко "викинуть" з лікарні на наступних вихідних, побоюється її захисник

За словами головлікаря, рішення про обладнання цього кабінету було прийнято після візиту німецьких лікарів з клініки "Шаріте" 30 липня, який тривав усього кілька годин. "Ми з ними обумовили можливість налагодження телемедичного зв'язку, щоб вони більш чітко контролювали лікувальний процес і керували ним", - сказав Афанасьєв.
За його словами, кабінет було обладнано протягом півтора днів за допомогою Південної залізниці, до якої лікарня звернулася з проханням допомогти в оснащенні кабінету технікою.

Головлікар зазначив, що в даному кабінеті відеоконференції з німецькими лікарями поки не проводилися.

Він також не зміг відповісти на запитання, коли планується наступний візит лікарів клініки "Шаріте".

Як повідомлялося, 30 липня лікарі з берлінської клініки «Шаріте» звернулися з проханням забезпечити період спокою для Ю.Тимошенко, яка проходить курс лікування в ЦКЛ № 5, до 8 тижнів. Перший заступник міністра охорони здоров'я - голова міжнародної медичної комісії Раїса Моісеєнко припустила, що суд прийме до уваги їхні рекомендації.

За її словами, українські та німецькі лікарі також рекомендують Ю.Тимошенко скоротити кількість зустрічей.

Раніше на засіданні 31 липня держобвинувач у справі заявив клопотання про участь екс-прем'єра в судових засіданнях в режимі відеоконференції. На це адвокат Власенко зачитав заяву Тимошенко про відмову брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції. Було вирішено, що наступне засідання у справі ЄЕСУ призначено на 14 серпня.

Як відомо, Київський райсуд Харкова розглядає справу проти Тимошенко щодо діяльності корпорації ЄЕСУ. В обвинувальному висновку говориться, що компанія завдала державі збитків в розмірі понад 30 млн грн, а особисто Тимошенко не сплатила понад 681 тисячу гривень податків.

25 червня суд постановив призначити Тимошенко проведення судмедекспертизи стану її здоров'я, яка повинна визначити, чи здатна вона сприймати інформацію та відповідати на питання суду і сторін процесу, а також чи має обвинувачена медичні протипоказання до участі в судових засіданнях.

Оприлюднені 20 липня результати судмедекспертизи стану здоров'я Тимошенко свідчать, що екс-прем'єр «може бути присутньою на заходах за межами лікарні, що вимагають сприйняття усної та письмової інформації».

У той же час, на засіданні 23 липня Тимошенко знову не була присутня. Суд постановив неможливим розглядати справу за відсутності екс-прем'єра і переніс засідання на 31 липня. Суд також постановив залучити до матеріалів справи висновки судмедекспертизи про стан здоров'я Тимошенко.

Раніше в пенітенціарній службі повідомляли, що якщо Тимошенко знову відмовиться їхати в суд добровільно, вони обіцяють «мирне і без бійки» рішення проблеми. Сама ж Тимошенко вже заявила, що буде чинити фізичний опір, якщо її спробують доставити в суд силою. !zn

Читайте також:

Минув рік, як Тимошенко в тюрмі


Тимошенко повторно відмовилася від «відеосудилища»

Власенко сумнівається, що суд залишить Тимошенко у спокої на 8 тижнів

У Києві над Дніпром розгорнули 20-метровий банер «Юлі - Волю» (відео, фото)