У Криму з радіоефіру держтелерадіокомпанії зняли україномовну програму

16 липня 19:17

Журналіст наголосила, що їй пред'явили формальні претензії: спочатку про відсутність затвердженого сценарію програми, а потім про погану якість звуку з виступів на мітингу і звинуватили в політичній заангажованості і «агресивності».

 

З радіоефіру Державної телерадіокомпанії «Крим» зняли україномовну програму «Два кольори», яка повинна була вийти увечері 13 липня і в якій розповідалося про заборонені акції кримської громадськості на захист української мови.

Про це повідомила автор програми, журналістка Алла Петрова. За її словами, в знак протесту вона написала заяву на звільнення.
Петрова зазначила, що їй пред'явили формальні претензії: спочатку про відсутність затвердженого сценарію програми, а потім про погану якість звуку з виступів на мітингу і звинуватили в політичній заангажованості і «агресивності».
Журналістка сказала, що її заява про звільнення з ДТРК «Крим» стала «емоційною реакцією на цензуру і тиск», з яким вона зіткнулася на роботі останнім часом.
Виконуючий обов'язки генерального директора ДТРК «Крим» Степан Гулеватий повідомив, що має намір "особисто розібратися в конфліктній ситуації» і заяву Петрової не підписав.
Заслужений діяч культури України Петрова працює на кримському державному телебаченні та радіо близько двадцяти років. Вона є автором низки дитячих україномовних теле-і радіопрограм, а також суспільно-політичної передачі «Два кольори», яка виходить раз на тиждень.
Також на початку червня керівництво Державної телерадіокомпанії «Крим» зняло з телеефіру випуск новин «Хаберлер», яку готує кримськотатарська редакція каналу. Як стверджували журналісти цій редакції, підставою для зняття програми стала відсутність у ній повідомлень про президента України Віктора Януковича.
7 липня в Сімферополі пройшла заборонена судом акція кримської громадськості, учасники якої прийняли і передали в постійне представництво президента України в Криму звернення. У документі вони закликали главу парламенту Володимира Литвина не підписувати закон про принципи мовної державної політики, оскільки той був прийнятий з порушеннями регламенту і Конституції, а президента - ветувати його, а також винести на розгляд Ради національної безпеки і оборони, як загрозливий національній безпеці. !zn
Читайте також: