У КПУ впевнені, що у Партії регіонів буде більшість і без них

11 грудня 05:37

У КПУ вважають, що не повинні з'являтися ілюзії з приводу того, що їхня партія буде у більшості. За словами депутата від КПУ, у регіоналів є більшість за рахунок колишніх самовисуванців, депутатів від Партії регіонів та тушок, які знаходяться в "УДАРі" і в "Батьківщині".

 

У Партії регіонів в новому парламенті буде більшість і без комуністів. Про це в ефірі "Свободи слова" сказав народний депутат України від фракції КПУ Олександр Голуб.

Політик також зазначив, що не повинні з'являтися ілюзії з приводу того, що КПУ буде в більшості.

"Партія регіонів - партія влади, у неї більшість і без комуністів. У неї є ця більшість за рахунок колишніх самовисуванців, за рахунок депутатів від Партії регіонів і за рахунок тушок, які знаходяться в "УДАРі" і в "Батьківщині"", - сказав він.

Він також зазначив, що КПУ створить фракцію в парламенті.

"Фракція буде працювати, фракція буде створена, як це і повинно бути, згідно із законодавством, і ніяких сумнівів в цьому питанні немає", - зазначив Голуб.

Нагадаємо, на засіданні підготовчої ради нової Верховної Ради виникла чергова дискусія щодо того, чи може КПУ створювати фракцію у парламенті, оскільки віце-спікер Адам Мартинюк сприяв введенню норми регламенту ВР, за якою фракція створюється з народних депутатів, які пройшли до парламенту за списком партії і за списком цієї ж політичної сили в мажоритарних округах.

Згідно з новим регламентом Верховної Ради, право на створення фракції мають тільки ті політичні сили, які, крім подолання 5% бар'єру по багатомандатному округу, мають переможців в одномандатних округах. КПУ не має мажоритарників-переможців.

Лідер КПУ Петро Симоненко заявив, що Комуністична партія України буде працювати як фракція у VII-му скликанні Верховної Ради.

У свою чергу народний депутат (партія «УДАР») Валерій Карпунцов заявив, що КПУ не зможе сформувати не тільки фракцію, але навіть депутатську групу.

«Позафракційні народні депутати можуть об'єднуватися в групи. Але їхня кількість не може бути меншою за кількість депутатів найменшої фракції, сформованої протягом першої сесії. В даному випадку найменшою буде фракція "Свободи" - 37 депутатів. А у КПУ є 32 людини», - сказав він. !zn

Читайте також

У Партії регіонів не вистачає голосів, щоб залишити Азарова прем’єром

Кількість охочих примкнути до регіоналів у новій Раді не збільшилося: їх, як і раніше 223

Литвин пообіцяв витребувати фракцію для комуністів через Конституційний суд

Через зміни в Регламент комуністи в новому парламенті залишаться без фракції