У Конгресі США не розуміють, як Янукович-молодший збільшив статки у 18 разів

18 травня 08:01

У Конгресі США під час обговорення українських проблем згадали, що протягом року син президента Віктора Януковича збільшив свої статки у 18 разів, і назвали це не інакше, як «корупція досягла першої родини країни».

 

Президент правозахисного центру «Дім Свободи» Девід Кремер, який недавно зустрівся з ув‘язненою Юлією Тимошенко, на слуханнях в Конгресі США, що пройшли 17 травня під девізом «Майбутні вибори України – поворотний момент», звернув увагу на всезростаючу корупцію в Україні і на темпи збагачення родини президента Віктора Януковича.

Кремер заявив, що корупція в Україні стає особистою і досягає першої родини країни.

«Під час мого візиту в квітні я почув новий термін – фаміліалізація – що корупція в Україні стає особистою і досягає першої родини країни. За повідомленнями, протягом останнього року один із синів президента збільшив свої статки у 18 разів. Виринають питання – як накопичилося таке багатство?» – зазначив він.

Читайте: Банк сина Януковича за рік збільшив чистий прибуток у 18 разів

У свою чергу Євгенія Тимошенко в ході відеоконференції попросила американських конгресменів продовжувати чинити тиск на українську владу, бо український народ «не достатньо сильний, щоб боротися проти цієї несправедливості».

Нагадаємо, «Всеукраїнський банк розвитку» закінчив 2011 рік з чистим прибутком в 20,4 млн грн, збільшивши його у порівнянні з 2010 роком у 18 разів. !zn

Читайте також:

У Донецьку протестують проти будівництва, розпочатого Януковичем-молодшим. Протестуючих б'ють
Банк сина Януковича виграв свій перший державний тендер
Син Януковича - в сотні найбагатших українців

Старший син Януковича у 2011 році сплатив понад 8,5 млн грн податків