У КНДР натовпи людей ридають біля пам'ятників Кім Чен Іру

19 грудня 09:39

У КНДР в понеділок закрито магазини, приспущено прапори, на вулицях - плачуть люди, повідомляє інтернет-сайт китайської англомовної газети "Глобал таймс".

 

На період жалоби заборонено всі розважальні заходи теле- і радіопередачі.

За даними видання, під'їзди до Кимсусанського меморіального палацу, де тіло лідера КНДР Кім Чен Іра буде виставлено для прощання, перекрито.

Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК) на своєму офіційному сайті виклало відео про те, як жителі країни перебувають в жалобі через смерть свого лідера Кім Чен Іра.

На відео показано, як сотні людей збираються біля пам'ятників Кім Чен Іру: біля університетів, шкіл, заводів, на площах. Організовані групи стоять шеренгами, люди, опустивши голову, плачуть. Приходять люди похилого віку, школярі, студенти, військові, жінки, діти. Деякі тримають в руках червоні прапори, робочі інструменти. Люди приходять до меморіалів прямо з робочих місць.

Багато хто плаче ридма, чоловіки і жінки падають на коліна. Сотні людей висловлюють свої почуття і поступаються місцем іншим.

Як повідомлялося, Кім Чен Ір помер вранці 17 грудня у потязі під час поїздки країною. Місцеві ЗМІ повідомили, що причиною смерті став обширний інфаркт.