У Київській області влада виявила 260 фальшивих чорнобильських пенсій

30 листопада 09:20

Близько 260 фактів використання підроблених судових рішень для перерахунку пенсій чорнобильцям на загальну суму понад 1 млн грн виявили у Білоцерківському районі Київської області.

 

Як повідомляє прес-служба Київської облдержадміністрації, такі порушення були зафіксовані у Київській області в рамках перевірки правомірності перерахунку та виплати пенсій пільговим категоріям громадян, зокрема учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Зокрема встановлено, що адвокати за грошову винагороду пенсіонерам-чорнобильцям видавали сфальсифіковані рішення суду з підробленою печаткою Білоцерківського міськрайонного суду. Ці рішення надавалися до Білоцерківського районного управління Пенсійного фонду для перерахунку пенсій.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.1 ст.358 Кримінального кодексу України (підробка документів, печаток штампів та бланків, збут або використання підроблених документів).

Перевірка на предмет порушень при нарахуванні та перерахунку пенсій триває.

Нагадаємо, віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що у влади немає грошей для того, щоб виконати вимоги пільговиків, а також повідомив, що уряд планує провести перевірку осіб, яким надаються пільги.