У Києві збираються відзначати річницю Помаранчевої революції

09 листопада 07:34

Коаліція учасників помаранчевої революції і УНА-УНСО готові вивести людей у центр столиці в день річниці "Помаранчевої революції".

 

Громадська організація «Коаліція учасників помаранчевої революції» (КУПР) подала заявку на святкування 22 листопада на Майдані Незалежності восьмої річниці «Помаранчевої революції».

Згідно з заявкою, захід триватиме цілий день - з ранку і до опівночі, пише «КоммерсантЪ-Украина».

У минулому році заборонена судом акція завершилася бійками з міліцією, однак можливість повторення цих подій КУПР не бентежить.

«Ми вийдемо на Майдан у будь-якому випадку. Ми хочемо нагадати народу, що владу можна перемогти, що вона не вічна і може злетіти в будь-який момент. Нехай радіють, якщо все це повториться за сценарієм 2004 року», - заявив глава КУПР Сергій Мельниченко.

До представників коаліції готові приєднатися учасники Комітету визволення політичних в'язнів і УНА-УНСО, а ось представники об'єднаної опозиції зі своїми планами поки не визначилися.

«Де ми будемо в той день - покаже життя. Зараз ми більше думаємо про акцію під ЦВК», - зізнався народний депутат В'ячеслав Кириленко ("Наша Україна-Народна самооборона").

А представники ВО «Свобода» від участі e святкуванні взагалі відмовилися.

«Ми ніколи цей день не відзначали. Наша революція - національно-визвольна - ще попереду», - зазначив заступник голови партії Андрій Мохник. !zn

Читайте також:

Опозиція подала в суд на ЦВК

Тягнибок пообіцяв розвісити по Києву фотографії фальсифікаторів

Міліція склала протоколи на дев’ятьох осіб за дрібне хуліганство на Майдані