У Києві розпочався форум об'єднаної опозиції

12 травня 07:36

На Михайлівській площі зібралися прихильники партій «Батьківщина», «Фронт змін», «Народної самооборони», «За Україну!», ПРП, Народного Руху України. У заході беруть участь близько 3 тисяч осіб з усіх регіонів України.

 

У Києві розпочався форум об'єднаної опозиції "За Батьківщину". Як і заявляли організатори, у форумі беруть участь 3000 учасників з усіх регіонів України.

На форумі присутні народні депутати фракцій «БЮТ-Батьківщина» і НУ-НС, віце-спікер українського парламенту Микола Томенко, дочка екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенія, лідер громадської ініціативи "Громадянській Опір" Олександра Кужель. Також серед гостей форуму - представники духовенства, зокрема, предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет (Денисенко).

На Михайлівській площі зібралися прихильники партій «Батьківщина», «Фронт змін», «Народної самооборони», «За Україну!», ПРП, Народного руху України.

Форум проходить безпосередньо перед Михайлівським собором. Встановлено сцену, а перед нею споруджено поміст, де розмістилися всі учасники.

Місце проведення форуму охороняється міліцією. Акція проходить мирно

Як очікується, на форумі буде прийнято резолюцію, якою буде затверджено програму дій об'єднаної опозиції "Справедлива держава, чесна влада, гідне життя", яка буде винесена на всебічне громадське обговорення. Крім того, в резолюції буде постановлено протягом травня-червня нинішнього року провести форуми опозиційних сил у всіх регіонах України.

Крім того, очікується, що на форумі буде зачитано звернення ув'язненого екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценко до учасників заходу. Звернення зачитає його дружина Ірина.

Також передбачається, що під час форуму буде зачитано лист лідера «Батьківщини» Тимошенко до його учасників. !zn

Читайте також:

Замість УТ-1 транслюватиме збори об'єднаної опозиції буде ТВі

Європейська партія Катеринчука готова приєднатися до Об'єднаної опозиції


Турчинов пов'язує свій виклик на допит з форумом Об'єднаної опозиції


«Батьківщина» і «Фронт змін» об'єдналися для участі у виборах: список очолять Тимошенко і Яценюк