У Києві голодують чорнобильці з Луганська

30 листопада 11:21

Кількість чорнобильців, які оголосили безстрокове голодування у Києві, збільшилася до 21. Всі вони мають намір голодувати, доки влада не виконає їхню вимогу - дотримання закону стосовно потерпілих від чорнобильської катастрофи.

 

"Ми будемо тут до кінця", - заявили учасники акції.

Як повідомив консультант Луганського міського фонду "Інваліди Чорнобиля" Олексій Демченко, всі голодуючі - члени Луганської обласної організації "Союз Чорнобиль".

За словами О.Демченка, до них мають намір приєднатися і ліквідатори аварії на ЧАЕС з інших областей України.

Як повідомлялося, більше сотні чорнобильців зібралися в середу у Маріїнському парку навпроти будівлі Кабінету міністрів України. До учасників акції у середу приходив судовий виконавець, який зачитав рішення Окружного адміністративного суду Києва про заборону мітингів, зборів на центральних вулицях Києва, у тому числі на вулиці Грушевського, Банковій та в Маріїнському парку.

У даний час до парку стягнуто додаткові сили міліції. Тут знаходиться більше 15 автобусів, на яких приїхали співробітники правоохоронних органів, 2 машини "швидкої допомоги", автозак.

До парку також підходять люди, що підтримують голодуючих чорнобильців.

Як стало відомо від представника громадського фонду інвалідів-чорнобильців В'ячеслава Бараника, Окружний адміністративний суд Києва заборонив організаціям чорнобильців проводити акції протесту у столиці.

У Донецьку на сьогодні продовжують голодування більше 20 чорнобильців.