У камеру до Тимошенко можуть поселити «інтелігентну вбивцю»

26 березня 12:10

Кілька днів тому у камері Юлії Тимошенко було поставлено ​​третє ліжко. У розмові зі співробітниками колонії вона дізналася, що, можливо, це ліжко займе «дуже інтелігентна, інтелектуальна і толерантна жінка, яка відбуває покарання за умисне вбивство».

 

В камеру екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко у Качанівській виправній колонії Харкова найближчим часом можуть підселити жінку, яка відбуває покарання за умисне вбивство. Про це на брифінгу під Качанівській колонією заявив журналістам захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко.

Він зауважив, що в камері Тимошенко вже розмістили третє ліжко.

«Кілька днів тому у камері Юлії Володимирівни було поставлено третє ліжко. У розмові зі співробітниками колонії вона була поінформована про те, що, можливо, на це ліжко буде заселена дуже інтелігентна, інтелектуальна і толерантна жінка, яка відбуває покарання за умисне вбивство», - сказав Власенко.

На думку адвоката, життю Тимошенко загрожує небезпека.

За словами Власенка, ненадання медичної допомоги Тимошенко, невиконання рекомендацій німецьких лікарів, приписів Європейського суду з прав людини та розміщення третього ліжка в камері - «все це свідчить, що влада не хоче бачити Тимошенко живою».

Власенко припустив, що судовий вирок жінки, яку планують підселити до Тимошенко, може бути переписано, «щоб все не виглядало так трагічно».

За його словами, у камері Тимошенко продовжує вестися цілодобове відеоспостереження, однак не ведеться запис того, що відбувається у камері.

«Якщо, не дай Бог, щось станеться, то вони будуть говорити, що нічого не знають», - обурився Власенко.

У Державній пенітенціарній службі зараз заяву Власенка не коментують.

Як відомо сусідкою Тимошенко по камері у Качанівській колонії є харків'янка, засуджена за банківські махінації. !zn

Читайте також:

Справа про ЄЕСУ може потрапити до суду на початку квітня

СБУ зібрала докази провини Тимошенко у справі ЄЕСУ

Рада відмовилася просити Януковича лікувати Тимошенко

Всі постанови Європейського суду неухильно виконуються, - Лавринович

Україна відзвітувала перед Європою про лікування Тимошенко