У Качанівській колонії продемонстрували "ідеальні" умови для лікування Тимошенко (відео)

27 березня 12:54

На відео з колонії показано медсанчастину з євроремонтом, а також тренажерну залу з новими тренажерами. Окрім того, на відео відображено сучасну медичну апаратуру.

 

Представники пенітенціарної системи розповсюдили відеоматеріали, в яких показано ідеальні умови у медсанчастині Качанівської жіночої колонії.

На відео показана медсанчастина з євроремонтом, а також тренажерна зала з новими тренажерами. Окрім того, на відео відображена сучасна медична апаратура.

У відеосюжеті показано, як жінки-в'язні займаються на бігових тренажерах, крутять хула-хуп. Окрім того, взято коментарі в ув'язнених, які розповідають на камеру про те, як медсанчастина допомагає їм вилікуватися від різних хвороб, у тому числі від остеохондрозу і болю у спині.

Також у відео підкреслюється, що Юлію Тимошенко "такі умови не влаштовують. "Лікарям незрозуміла така позиція ув'язненої", - йдеться за кадром.



Нагадаємо, раніше Європейський суд з прав людини виніс припис, згідно з яким Україна зобов'язана проводити лікування екс-прем'єра у стаціонарі спеціалізованого медичного закладу.

Раніше у Пенітенціарній службі України заявляли, що екс-прем'єр категорично відмовилася від запропонованої лікарями програми подальшого лікування, наполягаючи на стаціонарному лікуванні в Німеччині. Однак пізніше цю заяву спростував адвокат Тимошенко Сергій Власенко, назвавши це «відвертою брехнею і провокацією».

6 березня берлінські лікарі Карл Макс Айнгойпль і Норберт Хаас передали свої висновки з приводу стану здоров'я Тимошенко українським лікарям, представникам уряду та суду. Також представники «Шаріте» заявили, що українські та німецькі медики «прийшли до спільної думки» щодо діагнозу колишнього прем'єр-міністра. Діагноз Тимошенко медики не розголошують, посилаючись на лікарську таємницю. Після візиту іноземних лікарів дочка політика Євгенія заявила, що у матері «грижа міжхребцевого диска». За її словами, мама не може пересуватися без сторонньої допомоги.

Німецькі медики, які обстежували екс-прем'єр-міністра, заявили, що вона потребує лікування лише за межами в'язниці, після чого українська прокуратура пообіцяла надати можливість лікування за межами Качанівської колонії.

У відповідь на це пенітенціарна служба заявила про те, що в колонії, де відбуває термін Тимошенко є «всі умови» і необхідні медпрепарати для її лікування.

За словами лікаря-терапевта Качанівської колонії Тетяни Демченко, в установі є ще приблизно 150 жінок з аналогічними проблемами спини. Періодично ці хворі отримують консервативне лікування в умовах медико-санітарної частини.

Тимошенко було запропоновано і проходження медичних процедур поза стінами колонії, а саме - в одному з медичних закладів Харкова. Однак, за повідомленням Державної пенітенціарної служби, екс-прем'єр відмовилася і від цієї пропозиції.