У Харкові розпочалося засідання суду щодо ЄЕСУ. Без Тимошенко

28 квiтня 07:47

У Харкові почалося судове засідання щодо ЄЕСУ. Місце підсудної Юлії Тимошенко пустує. У залі присутні Олександр Турчинов, Арсеній Яценюк, Микола Томенко та інші депутати. Біля будівлі суду, незважаючи на судову заборону, проходять мітинги прихильників і противників Тимошенко.

 

У Харкові почалося судове засідання Київського райсуду Харкова в кримінальній справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації «Єдині Енергетичні системи України» (ЄЕСУ).

У залі присутні 4 захисники екс-прем'єра, а також 4 державних обвинувачі. Місце підсудної вільне.

У першому ряду сидять народний депутат Арсеній Яценюк (НУ-НС) і віце-спікер Микола Томенко.

На засідання прийшли народні депутати фракції «БЮТ-Батьківщина» на чолі з Олександром Турчиновим.

Суд почав обговорювати можливість розгляду справи за відсутності Тимошенко, коли в двері гучно постукали. Суддя Костянтин Садовський попросив з'ясувати, в чому справа. Після цього двері відкрили, до зали зайшли народні депутати і зайняли всі місця.

Парламентарії почали кричати, що перед ними не мали права закривати двері.

Суддя, не звертаючи уваги на шум і вигуки, продовжує оголошувати заяву Тимошенко про те, що вона не може бути присутньою в суді за станом здоров'я і просить зупинити провадження у справі до її одужання. !zn

Біля будівлі суду, незважаючи на судову заборону на проведення масових акцій, проходять мітинги прихильників і противників Тимошенко.

Читайте також:

Тимошенко попросила дозволу не бути присутньою на суді по ЄЕСУ 28 квітня

Розгляд справи ЄЕСУ - початок другої хвилі політичних репресій, - Власенко

Тимошенко можуть відправити у в'язницю на 19 років