У Греції за напади на поліцейських затримали 50 демонстрантів (ВІДЕО)

18 жовтня 15:30

 

Кілька людей було поранено, ще понад 50 - затримано за напади на поліцейських у ході маніфестації в столиці Греції проти нових заходів жорсткої економії. У ній взяло участь, згідно з останніми оцінками, близько 70 тис. осіб.

В Афінах пройшло п'ять окремих демонстрацією, учасники яких об'єдналися потім на центральній площі Синтагма. Деякі маніфестанти тримали в руках - крім грецьких - іспанські та португальські прапори і гасла з критикою політики ЄС, МВФ і власного уряду.

Безпеку в місті забезпечували 4 тис. співробітників сил безпеки, які застосували сльозогінний газ.

У північній столиці Греції - Салоніках завершилися мирно маніфестації, у яких взяло участь близько 17 тис. людей.

Загальний страйк паралізував сьогодні життя країни. Це вже друга подібна акція за останні три тижні, що проводиться на знак протесту проти нових заходів жорсткої економії, практично узгоджених урядом Греції з її міжнародними кредиторами (ЄС, ЄЦБ і МВФ).

«Уряд повинен відкинути абсурдні вимоги «трійки», - заявив глава GSEE Янніс Панагопулос. «Згода з цими катастрофічними заходами означає занурення суспільства в розпач, і наслідки цього, як і протести, будуть нескінченними», - підкреслив він.

За даними профспілок, з 2010 року лише в приватному секторі було втрачено близько 600 тис. робочих місць. З 2008 по 2011 роки в країні закрилися понад 90 тис. дрібних і середніх компаній. Згідно з офіційною статистикою, зарплата грецьких трудящих скоротилася в середньому більш ніж на 24%, безробіття становило в липні 25,1%. Між тим, представники «трійки» вимагають від Афін провести нові рішучі і масштабні скорочення співробітників державного сектора економіки. До 2015 року в держсекторі планується скоротити 150 тис. робочих місць. !zn

Читайте також:

В Афінах поліція сльозогінним газом захищає Меркель від демонстрантів


Греції дали ще 10 днів для виконання обіцянок

Загальний страйк у Греції: протестуючі кидають каміння і пляшки, поліція застосувала сльозогінний газ


У Греції черговий загальний страйк - очікуються масові протести