У Генпрокуратурі немає справ проти Черновецького і Ющенка і ніколи не було

26 листопада 08:50

У підрозділі Генеральної прокуратури України, якою керує перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, немає кримінальних справ стосовно екс-президента України Віктора Ющенка та мера Києва Леоніда Черновецького.

 

Про це Р. Кузьмін сказав в ефірі програми «Велика політика» на телеканалі «Інтер» увечері в п'ятницю, 25 листопада, відповідаючи на питання, чому до цих пір немає справ проти вищевказаних осіб.
«У Генеральній прокуратурі я відповідаю за Головне слідче управління, яке розслідує особливо актуальні злочини», - сказав він. Р. Кузьмін і додав, що в цьому управлінні працюють 36 прокурорів.
«У цьому слідчому підрозділі ніколи не було кримінальної справи стосовно Леоніда Черновецького. Ніколи. У цьому слідчому підрозділі ніколи не було кримінальної справи, порушеної стосовно екс-президента Ющенка. Ми таку справу не розслідували», - додав перший заступник генпрокурора.
За словами Р. Кузьміна, в цьому підрозділі не було навіть матеріалів щодо цих осіб.
«Ви маєте зрозуміти, що до компетенції слідчого не входить ходіння по організаціям, підприємствам, міністерствам у пошуках якихось злочинів. Слідчий - не оперативний працівник. У функції слідчого не входить збирати плітки на базарах, у тролейбусах і на вокзалах ... »- додав він.