У Генпрокуратурі не знають, скільки ще будуть судити Луценка

27 жовтня 17:53

Прокурор Євген Зінченко не береться прогнозувати, наскільки тривалим буде процес над екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.

 

Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури, тривалість процесу залежить від того, як будуть з'являтися свідки і наскільки будуть зайняті захисники, які, за словами Є. Зінченка, "на цьому тижні вже двічі зривали судові засідання".

Як повідомлялося, Ю. Луценко вже більше трьохсот днів утримується під вартою в СІЗО. Сьогодні він у черговий раз просив забезпечити йому лікування в умовах стаціонару. "Останні сім днів я засинаю тільки після прийняття знеболюючих", - зазначав він.

При цьому Ю. Луценко запропонував суду винести окрему ухвалу, яка повинна зобов'язати призначити йому лікуючого лікаря і провести комплексне лікування. "Це можна зробити без відриву від процесу. Я зацікавлений в тому, щоб засідання проводилися, але я зацікавлений і в тому, щоб дочекатися вироку живим", - підсумував Ю. Луценко.

Суд у відповідь тільки прийняв ухвалу, якою звернув увагу керівництва СІЗО на скарги Ю. Луценка на недостатнє лікування.