У Євросоюз можна буде їздити і без біометричних паспортів

30 листопада 17:52

Всупереч заяві регіонала Грицака, який через свій концерн ЄДАПС отримає основну вигоду від введення біометричних паспортів, у країни Євросоюзу можна буде їздити за звичайними паспортами. Біометричні знадобляться тільки після того, як введуть безвізовий режим з Євросоюзом.

 

Українцям буде дозволено в'їзд до Євросоюзу за діючими закордонними паспортами, без наявності у них біометричних паспортів, і після 1 червня 2013 року.

Про це виданню «Українська правда» повідомив посол, представник України при Європейському Союзі Костянтин Єлісєєв, коментуючи заяву депутата від Партії регіонів Василя Грицака щодо майбутньої заборони.

«Поширена в окремих українських ЗМІ інформація про нібито запровадження Європейським Союзом з 1 червня 2013 року вимоги про наявність у громадян третіх держав, у т.ч. громадян України, біометричного проїзного документа, не відповідає дійсності», - зазначив Єлісєєв.

«Разом з тим наявність біометричного проїзного документа буде умовою безвізового в'їзду в ЄС після прийняття Європейським Союзом рішення про скасування віз для громадян України», - додав він.

Як відомо, депутат від Партії регіонів Василь Грицак, автор закону «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», заявив, що з 1 червня 2013 року українців можуть не пустити до країн Євросоюзу без біометричних паспортів.

Нагадаємо, закон «Про єдиний державний демографічний реєстр», що передбачає переведення на біометричну основу 15 типів документів, включаючи паспорт громадянина України та закордонний паспорт, був прийнятий Верховною Радою 20 листопада з поправками, запропонованими президентом Віктором Януковичем. !zn

Читайте також:

Біометричні паспорти в Україні видаватимуть з 1 січня

Янукович запропонував гарантувати українцям право на відмову від отримання біопаспортов за релігійними переконаннями

Бродський знову закликав Януковича ветувати закон про біометричні паспорти