У ЄС розмірковують про санкції до України за прикладом «списку Магнітського»

18 листопада 10:54

У коридорах влади Євросоюзу всерйоз говорять про введення санкцій щодо деяких посадових осіб в Україні, винних у вибірковому правосудді.

 

Депутати Європейського парламенту не виключають, що Євросоюз може ввести санкції проти українських чиновників, аналогічні тому, як США ввели санкції для російських чиновників по "списку Магнітського".

Про це заявила євродепутат з групи «Зелені»/«Вільний альянс» Ребекка Хармс.

За словами Хармс, в коридорах влади Євросоюзу всерйоз замислюються про введення санкцій до представників української влади. «Тут постійно дискутують про можливість введення тих чи інших обмежень за прикладом США в справі Магнітського», - зазначила вона в інтерв'ю Deutsche Welle.

Міністри закордонних справ ЄС відклали ухвалення рішення по Україні

Тим не менш Хармс зазначила, що в європейських політичних колах все ще сподіваються, що представники української влади тверезо оцінять ситуацію і до таких жорстких заходів не дійде. "Краще, якби в Україні серйозно сприйняли принципи правової держави, щоб ми не дискутували про впровадження подібних заходів", - підкреслила вона.

Тим часом про санкції для України говорять і в найбільшій фракції Європарламенту - Європейській народній партії. Її представник Ельмар Брок у бесіді з виданням відзначив, що під час майбутніх обговорень візових послаблень для українців "не можна обходити тих осіб, які несуть відповідальність за вибірковість правосуддя в Україні". !zn

Читайте також:

План «Б» для Брюсселя

У США більше не вважають Україну демократичною державою

В ЄС сумніваються, що склад парламенту відбиває справжню волю українських виборців

Меркель не бачить можливості підписати Угоду про асоціацію ЄС з Україною


Російський МЗС відповів США на «список Магнітського» в стилі «а у вас негрів б'ють»